NAPOKON JE NETKO REAGIRAO: Evo u koju reprezentaciju je pozvao Bruno Durdov!

FOTO:

Supertalentirani 16-godišnji Bruno Durdov rasturio je na pripremama splitskog Hajduka. Vrhunske partije nastavio je pružati u domaćem prvenstvu pa je tako već na tri pogotka u šest odigranih utakmica za Bijele.

Kako je mladić pokazao iznimne kvalitete, mnogi hajdukovci uvjereni su kako Brunu treba direktno pozvati u A reprezentaciju. Međutim, izbornik Zlatko Dalić, a i kolega mu Ivica Olić, smatra kako Durdov mora ići korak po korak. Dalić je čak spomenuo kako utakmice protiv Istre, Slavena i Varaždina nisu mjerilo.

Durdov se nije našao ni na popisu za mladu reprezentaciju pa su mnogi ustvrdili kako je izbornik Olić napravio pogrešku. Cijelu situaciju prokomentirao je upravo Olić: “”Ne sumnjam da će jednom doći k nama, pa i u A reprezentaciju. Radujemo se svakom mladom igraču. Pred njim je da nastavi raditi ovako, težak je to put, ništa ne ide preko noći. Dosad je odradio par utakmica. Iz mog iskustva, rekao bih da mu se ne smije stavljati teret A i U-21 reprezentacije. Nastavi li ovako igrati, dobit će pozive.”

A onda danas iznenađenje. Izbornik mlade hrvatske U-19 reprezentacije Siniša Oreščanin objavio je popis igrača za nastup na međunarodnom prijateljskom turniru u Poreču. Najveće iznenađenje na popisu je Bruno Durdov iz Hajduka, mladi krilni napadač kojeg se danima povezuje s pozivima u A reprezentaciju ili U-21 vrstu.

Ljubo Puljić (Bayern), Dorian Migalić (Stuttgart), Patrice Čović (Werder), Sergej Levak (Roma), Oliver Lukić (RB Salzburg), Antonio Rajić (Dinamo), Raul Bezeljak (Hajduk), Noa Mikić (Dinamo), Marko Zebić (Dinamo), Marino Skelin (Hajduk), Ante Utrobičić (Karlovac), Ante Sušak (Gorica), Luka Hodak (Hajduk), Antonio Baždarić (Lokomotiva), Matija Subotić (Lokomotiva), Tomas Baković (Dinamo), Jakov Bilajac (RIjeka), Šimun Butić (Rijeka), Niko Farkaš (Osijek), Miloš Jovičić (TSC), Bruno Durdov (Hajduk), Lovro Chelfi (Kustošija), Filip Živković (Osijek), Leo Rimac (Dinamo) i Sven Lesjak (Varaždin).

Hrvatska U19 će redom igrati protiv Meksika, Irske i Grčke.

Komentari

komentara

« Povratak