POČINJE 1. SIJEČNJA: Jurgen Klopp ima novi posao!

FOTO:

Legendarni njemački trener, Jurgen Klopp, proveo je osam i pol godina kao trener engleskog velikana Liverpoola. Tamo je odradio čak 489 utakmica, a najviše će ga pamtiti po tome što je osvojio apsolutno sve što se može osvojiti u klupskom nogometu.

Naslijedio ga je 46-godišnji nizozemski stručnjak Arne Slot koji ima s Redsima početak iz snova. U prvenstvu su prvi, a u Ligi prvaka su u dvije utakmice ostvarili dvije pobjede. Navijači su zbog toga zahvalni jer ga je preporučio upravo Klopp.

Nakon što je otišao iz Liverpoola, uvelike se pričalo o njegovom novom poslu, ali sve je iznenadio odlukom kako ide na kratki odmor. No, sada je procurio njegov novi posao.

57-godišnji Jurgen Klopp od 1. siječnja 2025. bit će globalni šef nogometa Red Bulla, objavio je nogometni insajder Florian Plettenberg. Njemački novinar objasnio je kako će Klopp savjetovati sve klubove koji su u vlasništvu Red Bulla, kao što su Leipzig, Salzburg i New York. Pomagat će im u treniranju, razvoju nogometne filozofije, razvoju i dovođenju trenera i igrača i sličnim zadacima.

Klopp je već potpisao dugogodišnji ugovor, u koji je ugradio klauzulu prema kojoj može napustiti svoj novi posao kako bi potencijalno u budućnosti postao izbornik njemačke reprezentacije, koju trenutno vodi Julian Nagelsmann (37), čiji ugovor vrijedi do ljeta 2026. godine.

Za listić dana kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak