LANSIRANA JE PRAVA BOMBETINA: Ante Budimir radi transfer života!?

FOTO:

33-godišnji hrvatski napadač, Ante Budimir, odlično je otvorio novu sezonu. U devet nastupa uspio je postići četiri pogotka te jednu asistenciju.

Ante je tako nastavio sa odličnom formom iz prošle sezone pa se zbog toga našao na radaru talijanskog velikana. Naime, španjolski mediji pišu kako se Ante Budimir našao na meti velikog Juventusa koji traži nadopunu za prvog napadača Dušana Vlahovića.

Budimir je svojim karakteristikama idealan za ideje Thiaga Motte. Hrvatski reprezentativac postao je prava legenda Osasune, u kojoj je od listopada 2020. godine.

U četiri godine Budimir je u 146 utakmica zabio 51 gol te šest puta asistirao, a ove sezone u devet nastupa ima četiri gola. Budimir iza sebe već ima iskustvo u Italiji. Karijeru je započeo u Radniku iz Velike Gorice, a u mlađim selekcijama je igrao za austrijski LASK.

Bio je član Crotonea (83 nastupa, 27 golova, šest asistencija) te Sampdorije (14 utakmica, 1 gol). U karijeri je još igrao za Inter iz Zaprešića, Mallorcu, Lokomotivu i St. Pauli. Za reprezentaciju Hrvatske u 27 nastupa ima tri gola, a prema Transfermarktu vrijedi pet milijuna eura. Ugovor s Osasunom mu traje do ljeta 2027. godine.

Budimir već ove sezone ima šansu i postati najbolji u povijesti Osasune. Hrvatski reprezentativac je za klub iz Pamplone zabio 47 golova u La Ligi, dok rekord s 57 pogodaka drži Sabino Andonegui, koji je za Osasunu igrao od 1953. do 1963. godine.

Budimiru je ovo peta sezona u Osasuni, za koju je protiv Barcelone jubilarni 100. put nastupio u La Ligi. Brojka od 47 golova govori da hrvatski napadač u prosjeku zabija skoro svaku drugu utakmicu u španjolskom prvenstvu.

Komentari

komentara

« Povratak