JE LI SADA VRIJEME ZA MAKSIMIR? Igrač kojeg je nedavno želio Dinamo postao slobodan!

FOTO:

Ove godine hrvatski prvak Dinamo Zagreb bio je povezan s nekoliko zanimljivih igrača. Među njima je bio i 27-godišnji engleski krilni igrač Ryan Kent.

Naime, on je jučer i službeno postao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s turskim velikanom Fenerbahčeom! Ove sezone odigrao je tek jednu utakmicu, i to u kvalifikacijama za Ligu prvaka protiv švicarskog Luganoa.  Što se tiče prvenstva, tu čak nije bio ni u zapisniku.

Podsjetimo, Dinamo je početkom 2024. godine želio dovesti Kenta. Englez nije bio osobito zainteresiran te je odbio hrvatskog prvaka. Povezivalo ga se i s Al-Ettifaqom, Lazijom te povratkom u Glasgow Rangerse, ali na kraju je ostao u Fenerbahčeu, gdje se nije proslavio.

Na početku karijere bio je član Liverpoola, za čiju je prvu momčad ubilježio svega jedan nastup. Bio je na posudbama u Coventryju, Barnsleyju, Freiburgu, Bristol Cityju i Rangersima, koji su ga i otkupili 2019. za 7.2 milijuna eura.

U Glasgowu je odradio uvjerljivo najviše utakmica, njih 218. Zabio je 33 i asistirao za 56 golova, 2021. osvojio škotsko prvenstvo, a godinu kasnije tamošnji Kup. Najveću vrijednost na Transfermarktu imao je u srpnju 2022., kada je bio procijenjen na 17.5 milijuna eura. Sada je ta vrijednost znatno niža – 2.7 milijuna eura.

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak