ZANIMLJIV POGLED U BUDUĆNOST: Evo kako bi Hrvatska trebala izgledati na Svjetskom prvenstvu 2030. godine!

FOTO:

Svako malo u Hrvatskoj dođe posebna generacija mladih nogometaša, pa se analitičari pozabave izgledom reprezentacije u budućnosti.

Ugledni domaći sportski portal Gol.hr bacio je pogled u budućnost i mora se priznati kako to izgleda fantastično. Nastave li se naši talenti ovako razvijati, nema straha da će kockice i dalje igrati važnu ulogu na svjetskim prvenstvima, nadamo se i na Eurima, a ovako bi mogli izgledati 2030. godine kad će svjetska smotra biti u Španjolskoj, Portugalu i Maroku, odnosno Argentini, Urugvaju i Paragvaju, gdje će se igrati pojedine utakmice.

Neki od njih su već tu, poput jednog od tri Dalićeva rezervna golmana, a reprezentativna jedinica i dalje bi mogao biti Dominik, samo umjesto Livakovića to bi mogao biti Kotarski. Njemu je trenutačno 24 i tad će braniti u golmanskom zenitu s 30 godina na grbači. Nastavi li se razvijati kao dosada, ne gine mu neki od jačih klubova, iako je već sad u jako respektabilnom PAOK-u.

Obrana se neće puno mijenjati, nagađamo, trojica su već prilično standardni, Stanišić, Josip Šutalo i Joško Gvardiol. Prva dvojica su vršnjaci i tad će biti u najboljim stoperskim godinama, obojica će imati 30, a kako su dosad već dogurali jako daleko na klupskoj i reprezentativnoj razini, ne treba sumnjati da će do tog SP-a biti u još boljim situacijama.

Joško Gvardiol ima samo 22 godine, a već sad je, smatraju mnogi, među najboljim braničima na svijetu. Možete samo zamisliti kakav će biti s 28 godina… Spomenutom trojcu dodajte još Luku Vuškovića, koji sa 17 već pokazuje da se ravnopravno nosi s velikim dečkima, a zamislite ga samo kad dođe u Gvardiolove godine. Proriču mu Real Madrid u budućnosti, a nastavi li se razvijati ovim tempom, „hrvatski obrambeni zid“ bit će nešto čega će se bojati kao nekoć Modrića, Kovačića i Brozovića.

Njih trojicu pak mogla bi naslijediti trojka koja već igra zapaženu ulogu u nacionalnoj momčadi, bratići Sučić, Petar i Luka, odnosno novi Luka Modrić – Martin Baturina. Taj trojac trenutačno ima 20, 21 i 22 godine, a tad će igrati u najboljim godinama za vezne igrače. Već sad su na svjetskoj razini, pokazali su to već u prijašnjim nastupima u reprezentaciji, a za šest godina mogli bi i svoj klupski rezime obogatiti nastupima u još većim klubovima od velikana čije sad dresove nose.

Krila su nam godinama bila problem, ali dolaze igrači koji su zasad na popisima mnogih nogometnih magazina u društvu najboljih svjetskih vunderkindova. Na jednoj strani Durdov, a na drugoj bi se mogao naći Vidović ili Zvonarek.

U napadu već sad imamo Igora Matanovića, koji s 21 godinom izgleda kao prvi izbor kod Zlatka Dalića, uz naravno neuništivog Andreja Kramarića, ali kako je Krami već 33, realnije je kako će na tom Mundijalu „devetku“ Vatrenih nositi napadač Eintrachta, koji će tad imati 27.

Hrvatska 2030: Kotarski – Stanišić, Šutalo, Vušković, Gvardiol – P. Sučić, L. Sučić, Baturina – Vidović/Zvonarek, Durdov – Matanović

Komentari

komentara

« Povratak