Četvorica nogometaša zarađuju više od Lionela Messija. Pogledajte popis nogometnih bogataša

FOTO:

Lionel Messi nedvojbeno je jedan od najboljih nogometaša u povijesti, a time i jedan od najbogatijih – ali više nije nogometaš s najvećom zaradom u 2024. godini.

Messi je odbio vrtoglave iznose da nastavi svoju karijeru u Saudijskoj Arabiji, što znači da sada postoji mala skupina igrača sada zarađuju više od osmostrukog osvajača Ballon d’Or. Messi trenutno zarađuje 65 milijuna dolara godišnje u Miamiju, što je jednako otprilike 48,3 milijuna funti i vjerojatno su u taj iznos uključeni bonusi.

Naravno, ovo ne uključuje zarade izvan terena kao što su sponzorstva. No, postoje četvorica igrača koja su ove godine više zaradila od Messija.

Al-Hilal je Neymaru 2023. dao dvogodišnji ugovor koji vrijedi 80 milijuna dolara/61,3 milijuna funti godišnje za njegove napore na terenu. To je nevjerojatna količina novca, koja postaje još šokantnija kada shvatite da je do danas igrao samo pet puta za klub. Ozlijedio je ligamente dok je bio na međunarodnoj dužnosti u listopadu 2023., ali očekuje se da će se uskoro vratiti na teren.

Francuz Kylian Mbappe u madridskom Realu zarađuje 90 milijuna dolara/69 milijuna funti godišnje, što je malo više od milijun funti tjedno kada se uračunaju bonusi. To je zastrašujuće, ali ono što je još strašnije je da je Mbappé odbio ponudu Al-Hilala koja je bila vrijedna 700 milijuna eura za jednu godinu!

Nakon što je s Benzema Real Madridom osvojio 25 trofeja i doveo ih do Lige prvaka 2022. godine, što mu je bilo dovoljno za prvu Zlatnu loptu, Benzema je 2023. prihvatio prelazak u Al Ittihad kao slobodan igrač. Prihvatio je plaću od 100 milijuna dolara/76,6 milijuna funti uz trogodišnji ugovor. Al Ittihad je prošle sezone od ovog napadača dobio 29 nastupa i 13 pogodaka. Ipak, ovu je sezonu počeo puno bolje, sa sedam pogodaka u šest utakmica.

Ovdje nema iznenađenja. Ronaldo je na vrhu liste sa svojim prelaskom u Al Nassr krajem 2022. godine, nakon nesuglasica s Manchester Unitedom. Bio je prvi veliki nogometaš kojeg je Saudijska Arabija uspjela dovesti u iskušenje da odabere Bliski istok, otvorivši vrata igračima poput Benzeme i Neymara. Potpisivanjem dvogodišnjeg ugovora do 2025. godine, Ronaldo zarađuje 200 milijuna dolara/153,3 milijuna funti godišnje…

OVO JE DEFINITIVNO VIJEST DANA: Evo što je Hrvatska osigurala remijem kod Poljske!

Večernji.hr

Komentari

komentara

« Povratak