KUP JE STVARNO SPEKTAKL: Pogledajte kako je niželigaš zamalo iznenadio Osijek!

FOTO:

Osijek je uz puno muke prošao u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog kupa.

Na gostovanju u Velikoj kod četvrtoligaša Slavonije iz Požege pobijedio je 2:1, ali je gubio sve do 84. minute. Dvama brzim golovima momčad Federica Coppitellija ipak je uspjela kreirati preokret i izboriti mjesto među najboljih osam.

Kako je i bilo za očekivati, Osijek je od početka imao nadmoć u posjedu lopte te puno više udaraca (29 naprema 4), ali nije uspio stvoriti previše pravih prilika, a ono što je i stvorio je promašio. Kazna za to stigla je u 61. minuti, kada je Slavonija šokirala Osječane golom Tvrtka Jankovića na asistenciju Mateja Martinovića.

Osijek u završnici utakmice izbjegao debakl

Ipak, Požežani nisu izdržali. U završnici utakmice domaći je sastav energetski pao, a Osijek je počeo dolaziti u sve bolje prilike te na kraju brzinski preokrenuti rezultat u svoju korist. Prvo je Filip Živković nakon kornera u 84. minuti glavom zabio za 1:1, da bi Marko Soldo već u idućoj minuti preciznim udarcem izvana pogodio za pobjedu.

Osijek je tako u posljednjim minutama spriječio ogroman debakl, a Slavonija može žaliti jer je bila vrlo blizu senzacije. Momčad iz Požege trenutno je petoplasirana u 3. NL – Istok, koju je protekle dvije sezone osvajala, ali kroz kvalifikacije nije uspjela ući u SuperSport Drugu NL.

Komentari

komentara

« Povratak