OVO ULTRA TEŠKO PITANJE JE ZA KVIZOVE: Evo kad je Dinamo posljednji put slavio u gostima što se tiče Lige prvaka!

FOTO:

Hrvatski prvak Dinamo Zagreb svladao je RB Salzburg u trećem kolu Lige prvaka. U Austriji je bilo 0:2 za klub iz Maksimira, a golove su zabijali Kulenović i Petković.

Zagrebačkom klubu ovo je bila prva pobjeda u novoj sezoni Lige prvaka nakon poraza od Bayerna (9:2) i remija s Monacom (2:2). Salzburg je doživio treći poraz nakon što nije uspio doći do bodova protiv Sparte Prag (3:0) i Bresta (0:4).

Inače, ovo je povijesna pobjeda za Dinamo jer se radi o prvoj gostujućoj pobjedi u Ligi prvaka još od 1998. godine, kada je golom Josipa Šimića slavio protiv Ajaxa u Amsterdamu.

U 48. minuti Dinamo je poveo 1:0, a strijelac je bio Sandro Kulenović. Ogiwara je ubacio, lopta je došla na desnu stranu do Ristovskog, koji je povratnim dodavanjem uposlio Kulenovića, a on pogodio drugu stranu Salzburgova gola. Kulenoviću je ovo deseti gol ove sezone, čime je najbolji strijelac Dinama.

Dinamo se nakratko povukao nakon što je Salzburg ostao s igračem manje. No, to se isplatilo u 84. minuti, kada je krenuo u polukontru. Martin Baturina dodao je Bruni Petkoviću, on je loptu proslijedio Ristovskom, a Makedonac je, kao i kod prvog gola, odigrao sjajno povratno dodavanje. U odnosu na prvi gol, sada je Petković iskoristio dodavanje, puknuo i pretvorio ga u 0:2.

Komentari

komentara

« Povratak