SRETNO, MLADIĆU: Hrvatski supertalent otišao na probu u Premier ligu!

FOTO:

NK Župa dubrovačka na društvenim mrežama objavila je da je njezin mladi nogometaš Filip Boro otišao na probu u Brighton.

“S velikim ponosom javljamo kako je naš Filip Boro (2011. god) otišao na probu ni više ni manje nego u veliki engleski klub Brighton! Filip je jedan od najboljih igrača svoje generacije i veliko nam je zadovoljstvo što je to prepoznao jedan premierligaški klub. Filipe, sretno, tvoja Župa ti želi puno sreće i uspjeha!” stoji u objavi amaterskog kluba s juga Hrvatske.

Župa dubrovačka je aktualni seniorski prvak Prve županijske nogometne lige Dubrovačko-neretvanske, dok se sada nalazi na pretposljednjem, 11. mjestu u konkurenciji 12 klubova. Mladi Boro je igrajući za pionire Župe ove sezone upisao šest nastupa, dok je prošle zabio 17 golova.

Brighton se nakon osam kola nalazi na petome mjestu Premier lige. Riječ je o klubu koji je dugo jedna od najintrigantnijih priča otočkog nogometa. Otkako je njihov vlasnik postao Tony Bloom, profesionalni kladioničar i kockar rođen u Brightonu, klub uživa ponajbolje rezultate u svojoj povijesti.

Njegova prva sezona u Premier ligi bila je 2017./2018. U toj i naredne tri sezone Brighton je preživljavao malo iznad zone ispadanja, a nakon toga je zauzeo deveto, šesto i jedanaesto mjesto. Brightonov pozitivni nogomet zapeo je za oko mnogima još u ovim slabijim sezonama, dok je pod Grahamom Potterom i Robertom De Zerbijem postao momčad koja može biti primjer mnogima.

Za analizu utakmice Fenerbahče – Manchester United kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak