MOŽE LI SE TO OSTVARITI? Dinamu je računica za prolazak u nokaut fazu Lige prvaka jasna!

FOTO:

Dinamo je u Salzburgu pobijedio 2:0 Red Bull i time došao do prve gostujuće pobjede u Ligi prvaka nakon 26 godina i susreta s Ajaxom u Amsterdamu.

Golove su postigli Sandro Kulenović i Bruno Petković, a Dinamo je tom pobjedom stigao do učinka od četiri boda u tri utakmice i trenutačno drži 22. mjesto, koje vodi u nokaut fazu.

Podsjetimo, 24 najbolje momčadi igrat će nokaut fazu. Prvih osam će se plasirati direktno u osminu finala natjecanja, dok će ostalih 16 ući u razigravanje po nokaut sustavu u šesnaestini finala. Devetoplasirani će igrati protiv 24. na ljestvici, desetoplasirani protiv 23. i tako dalje. Koliko je Dinamo blizu ili daleko od prolaska?

Za prolaz će, čini se, trebati više bodova nego što se prognoziralo

Uoči početka Lige prvaka, simulacije statističkih kuća su govorile kako bi sedam bodova moglo biti dovoljno za prolazak, dok osam bodova nudi više nego 50% sigurnost u prolazak. Te projekcije su, naravno, podložne promjeni i upravo to se dogodilo.

Sada sedam bodova ne može biti dovoljno za prolaz, a osam jako teško. Najrealniji je scenarij da će devet ili deset bodova biti dosta za ulazak među 24 najbolje momčadi, a dio razloga leži i u tome što je dosta favorita od autsajdera izgubilo bodove i očekivanje je da će ih nadoknaditi u nastavku natjecanja.

Za Dinamo je računica jasna. Mora pobijediti Slovan, koji mu je daleko najbolja šansa za uzeti tri boda jer je to i statistički najslabija momčad natjecanja. Uspije li Dinamo u tom naumu, sanjat će skalp protiv Celtica, Borussije Dortmund, Milana ili Arsenala.

Uz pobjedu protiv Slovana, dovoljna bi mu vjerojatno bila i dva boda iz zadnja četiri susreta, odnosno dva remija. Ono što je iz ove perspektive sigurno jest da Plavi trebaju još najmanje jednu pobjedu, a na najmanje dvije utakmice moraju ostati neporaženi. Dva boda koja su izgubljena u završnici susreta protiv Monaca mogla bi se pokazati pogubnima.

OGROMNI SKOK: Evo kakav skok je Dinamo napravio na tablici UEFA-inog klupskog koeficijenta!

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak