Goal rangirao najbolje igrače La Lige u ovom stoljeću. Messi prvi, evo koji je Modrić

FOTO:

Najbolji nogometaš La Lige u 21. stoljeću je Lionel Messi, na drugom mjestu je Cristiano Ronaldo, a na trećem Zinedine Zidane. Rezultati su to popisa koji je sastavio nogometni portal Goal, na čijoj je listi i Luka Modrić. Kapetan Real Madrida i hrvatske reprezentacije zauzeo je osmo mjesto.

“Svi smo mislili da se Luka Modrić, ne Toni Kroos, trebao umiroviti krajem sezone 2023./24. Na kraju krajeva, Modrić, koji je dao do znanja da želi i dalje igrati, prihvatio je ulogu igrača s klupe u Realovoj momčadi. Ali ove sezone se uzdigao i ponovno pronašao formu zbog koje je možda i najbolji veznjak u povijesti kluba”, navodi se u obrazloženju.

Istaknuta je njegova specijalnost

“Modrić rijetko postiže golove. Ne puca iz daljine niti u završnicama akcija utrčava u kazneni prostor. Radije se posvećuje kontroli. Adut njegove igre su pametna dodavanja i brzo stopalo, sposobnost da vidi one kutove koje nitko drugi ne vidi”, dodaje se i zaključuje:

“Specijalnost? Savršeno dodavanje vanjskim dijelom kopačke, to su one lopte koje se vrte na sažecima iz utakmice u utakmicu. Skoro mu je 40, a nogomet ga još nije napustio. A zašto i bi kad je pred njim mogućnost osvajanja petog naslova u La Ligi?”

Poredak 25 najboljih nogometaša La Lige u 21. stoljeću prema portalu Goal:

1. Lionel Messi
2. Cristiano Ronaldo
3. Zinedine Zidane
4. Ronaldinho
5. Luis Suarez
6. Xavi
7. Andres Iniesta
8. Luka Modrić
9. Antoine Griezmann
10. Neymar
11. Sergio Ramos
12. Sergio Busquets
13. Toni Kroos
14. Iker Casillas
15. Karim Benzema
16. Carles Puyol
17. Pepe
18. Jordi Alba
19. David Villa
20. Vinicius Jr.
21. Gareth Bale
22. Diego Godin
23. Thibaut Courtois
24. Luis Figo
25. Marcelo

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak