ZANIMLJIVA POSTAVA: Željko Sopić složio idealnu postavu HNL-a!

FOTO:

50-godišnji Željko Sopić, bivši trener Gorice i Rijeke, bio je gost u Tribininom podcastu, gdje je tijekom razgovora odgovarao na niz pitanja.

Među nekima koja su postavili gledatelji podcasta bilo je i pitanje o njegovom potencijalnom preuzimanju splitskog Hajduka. Sopić je sastavio i idealnu momčad SuperSport HNL-a, temeljenu na trenutnoj formi i kvaliteti pojedinaca.

Livaja ispred Petkovića

Na golu mu je Ivan Nevistić iz Dinama, a stoperski par čine Niko Galešić i Stjepan Radeljić, koje je vodio u Rijeci do kolovoza ove godine. Na desnom beku je Stefan Ristovski iz Dinama, a lijevo je Dino Štiglec iz Gorice, još jedan igrač s kojim je imao uspješnu suradnju u Gorici.

Zadnji vezni mu je Hajdukov Ivan Rakitić, a ispred je Dinamov dvojac Petar Sučić – Martin Baturina. Desno krilo je Rijekin Marco Pašalić, lijevo Dinamov Arber Hoxha, za kojeg je rekao da mu se jako sviđa. U napadu je Hajdukov Marko Livaja, iako najviše preferira Brunu Petkovića.

Podsjetimo, Sopić je kao igrač nastupao za Zagreb, Borussiju Mönchengladbach, Ahlen, Slaven Belupo i Lokomotivu u kojoj je zaključio karijeru 2011. godine. Sljedeće godine postao je trener Rudeša, a onda vodio Dinamo II te Dinamo u tri utakmice kao privremeni trener.

Nakon rada u Al-Ainu i Sabahu vratio se u Hrvatsku te bio trener Gorice i donedavno Rijeke, s kojom se prošle sezone do zadnjih kola borio za titulu.

Komentari

komentara

« Povratak