VEĆ JE POZNAT NASLJEDNIK: Evo tko će postati novi izbornik Saudijske Arabije!

FOTO:

Prije dva dana Saudijska Arabija odlučila je uručiti otkaz uglednom talijanskom treneru Robertu Manciniju. Neki mediji ekskluzivno su prenijeli kako će Talijan navodno dobiti najveću odštetu u povijesti nogometa. Šuška se o naknadi od nestvarnih 72 milijuna eura!

A nasljednik je već pronađen. Točnije, na klupu Saudijske Arabije vraća se 56-godišnji Hervé Renard koji će tako naslijediti Mancinija. Renard je već vodio Saudijsku Arabiju u periodu od 2019.-2023. i ostvario s njom vjerojatno najveću pobjedu u povijesti saudijskog nogometa – onu protiv kasnijeg prvaka Argentine na Svjetskom prvenstvu 2022.

Bilo je tu u grupnoj fazi, a Saudijci su slavili s 2:1 golovima Al-Shehrija i Al-Dalwsarija, a za Argentinu je zabio Messi. Saudijcima je to bila jedina pobjeda na turniru, a Argentini jedini poraz.

Renard je tim povodom izjavio: “Moja povezanost sa Saudijskom Arabijom, navijačima i igračima ne može biti izbrisana. Nikad neću moći zaboraviti sva ta sjećanja. Moja priča ovdje još nije gotova, vratio sam se”. Renardov posljednji posao bio je kao izbornik francuske ženske nogometne reprezentacije.

Komentari

komentara

« Povratak