Englezi se odriču Wembleya: za 800 milijuna funti kultni stadion ide u prenamjenu?!

FOTO:

Novac čini čuda. Čelnici Engleskog nogometnog saveza su potvrdili kako su primili ponudu za otkup Wembleya, za 800 milijuna funti!

Wembley postaje stadion za američki nogomet?!

Na današnjem sastanku čelništva Engleskog nogometnog saveza, započela je rasprava o pristigloj ponudi od 800 milijuna funti. Naime, američko-pakistanski milijarder Shahid Khan, vlasnika Fulhama i NFL momčadi Jacksonville Jaguarsa želi otkupiti Wembley. Od spomenute svote, Savez bi dobio 500 milijuna u kešu, dok bi stalih 300 milijuna funti išlo na uređenje poslovnih objekata unutar stadionskog kompleksa.

Ovaj američki milijarder želi otvoriti prvu NFL franšizu izvan SAD-a i za taj poduhvat je odabrao Wembley. Ukoliko Savez pristane na ovu „sočnu“ ponudu, Khan bi stekao pravo organizacije i rasporeda igranja engleske reprezentacije, koja na ovom stadionu obično igra domaće utakmice.

Milijarder navodno ne želi komplicirati Engleskoj korištenje Wembleyja jedino mu je bitno da stadion bude slobodan u studenom i prosincu. Naime, u to vrijeme ondje želi organizirati NFL utakmice svog Jaguarsa.

Komentari

komentara

« Povratak