Emotivni Dalić na rubu suza: „Ja djelujem mirno, ali ja se šest mjeseci borim iz dana u dan…“

FOTO:

Hrvatska reprezentacija u nedjelju, u 20 sati protiv Danske traži mjesto u četvrt finalu. Na današnjoj press konferenciji, izbornik Zlatko Dalić bio je preplavljen emocijama.

Emotivni izbornik

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić osvrnuo se na Dansku i ono što nas sutra očekuje:

„Disciplinirana su momčad, u svakom trenutku znaju što rade. Nisu izgubili 18 utakmica. Sve ovisi o nama i tome kao se mi postavimo. Trebat će nam strpljenje i nećemo juriti. Morat ćemo čekati svoju šansu.”

Na pitanje novinara što znači najava strpljive igre izbornik je objasnio:

„Naravno da ćemo ići na gol, ne idemo na nulu. Idemo na pobjedu jer nemamo popravnog, ali nećemo sebi dopustiti neki kiks u posjedu lopte pa da budemo kažnjeni. Moramo nametnuti svoj stil igre, ono što smo sjajno radili ove tri utakmice.”

Novinare je zanimalo i ima li pritiska:

„Nemamo nikakav pritisak osim onog koji sami sebi postavimo. Ništa nam neće značiti sjajna igra iz grupne faze ako ne potvrdimo to sutra. Čeka nas velika utakmica.”

Dalić je još jednom pohvalio svoj stručni stožer:

„Samo mogu pohvaliti sve ono oko mene. Dokaz je da mjesec dana sve štima. Sve reprezentacije imaju ljude koji su zaduženi za analizu. Nije ovo Playstation da se sve rukom može provjeriti. Na kraju opet sve ovisi o igračima.”

Na pitanje može li Luka Modrić uzeti nagradu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva ili su Messi i Ronaldo ipak bolji izbornik je odgovorio:

„Pa Messiju baš to i neće ići… Ja bih bio najsretniji da on dobije tu nagradu jer bi to automatski značilo i da je Hrvatska nešto bitno napravila.”

Dalić, iako uvijek smiren i koncentriran ipak ima svoje borbe, a to je danas i priznao:

„Ja djelujem mirno, ali se ja šest mjeseci borim iz dana u dan proći grupu. Ogroman pritisak je bio na meni, a stvorio sam ga sam sebi. Ovo momčad i bez mene vrijedi puno više od ovog. Ponosan sam na sve što smo napravili u ovih mjesec dana, ponosan sam na atmosferu u Hrvatskoj. Ponosan sam što sam dio toga. Još sutra da odigramo kako treba i onda znam da smo napravili pravu stvar, za naše obitelji i našu Hrvatsku. U meni je borba. Bit ću ponosan na sebe kako god ovo završilo.“, priznao je gotovo na rubu suza.

Na kraju još se jednom zahvalio na potpori navijača:

„Svaka podrška iz Hrvatske nama znači jako puno. Rekao sam ranije da ćemo učiniti sve da hrvatski narod bude ponosan na ovo ljeto i naše igrače. Podrška nam puno znači, zbog podrške možemo dati i zadnji atom snage.“

Komentari

komentara

« Povratak