Jedan od hrvatskih heroja: „Ovo je zasigurno bila najemotivnija utakmica moje karijere!“

FOTO:

Nevjerojatna drama odigrala se u Nižnem Novgorodu. Hrvatska je reprezentacija nakon lutrije penala preskočila Dansku i ušla u četvrtfinale Svjetskog prvenstva!

Najemotivnija utakmica karijere

Ivan Rakitić postigao je ključni zgoditak koji je Hrvatskoj donio pobjedu. Raketa je zadnji tukao i pogodio. Nakon utakmice priznao je koliko je bilo teško:

„Opet je morali biti toliko suza da bismo ovo postigli, nevjerojatno, no vidi se da je naš dragi Bog bio uz nas i čuvao nas. I naravno Suba da je imao toliko snage obranit ta tri penala, fantastično. Svaka čast, zaslužila je to ovo generacija, ovo će nam dati još više snage.”

Hrvatska igra je pala u drugom poluvremenu i bio je evidentan umor igrača.

„Ostalo je jako malo snage i igra je pala, nije bilo zraka i borba je bila. Luka nije mogao zabiti taj penal, a to na kraju još jedna luda noć.”, kazao je Rakitić

Ivan je s novinarom podijelio misli koje su mu prolazile kroz glavu prije izvođenja jedanaesterca:

„Da budem iskren sam o svojoj ženi i kćerkama. Žena mi je prije utakmice rekla da ću danas biti čovjek odluke i na neki način to je tako i bilo tim petim penalom. Željeli su da ja pucam zadnji i htio sam zabit za sve nas. Ovo je zasigurno bila najemotivnija utakmica moje karijere. Prvo sam zvao kući kada sam ušao u svlačionicu. Nisam imao riječi. Nisam znao što da im kažem.”

I konačno, pred Hrvatskom je domaćin, Rusija. Rakitić vjeruje u prolaz:

„Želimo iskoristiti ovu priliku. Domaćin će biti jako jako težak, igraju na svojem stadionu, doma, no mi želimo nastaviti dalje. Prvo ćemo se oporaviti, a onda se pripremiti za njih i ako Bog da stići ćemo do polufinala.”

Komentari

komentara

« Povratak