KALINIĆ IDE U ATLETICO: Evo koliko love ide Milanu i Hajduku!

FOTO:

Nikola Kalinić je prošao liječnički pregled i samo ga sitne formalnosti dijele od toga da postane novi igrač madridskog Atletica! Trebao bi hrvatski napadač potpisati ugovor na tri sezone, a Milanu će na ime prodaje pripasti 15 milijuna eura.

No ruke trljaju i u splitskom Hajduku! Njima na račun solidarne naknade pripada tri posto od svakog transfera u drugu državu, pa će tako za Kalinićevu promjenu adrese na račun bijelih sjesti 450.000 eura. Za nekog novog Adama Gyurcsa, primjerice.

Ali, na Poljudu nisi jedina zadovoljna “stranka” Milanovom prodajom Nikole. I crveno-crni imaju razloga biti sretni.

Naime, portal Calcio e Finanza (Nogomet i financije) izračunao je da će Milan zapravo zaraditi na Kaliniću iako gruba računica kaže da su u gubitku. A ta gruba računica je sljedeća: kupili su ga za 22.5 milijuna eura od Fiorentine prošlo ljeto, sad ga prodaju u Atletico za 15 milijuna što bi bio minus od 7.5 milijuna. Točno? Netočno!

Malo kreativnog knjigovodstva i Milan je u plusu 10.2 milijuna eura!

Moramo priznati da se u ekonomiju ne razumijemo previše, ali pokušat ćemo što vjernije prenijeti ono što su Talijani računali i kemijali. Dakle, priča ide ovako: crveno-crni su platili ukupno spomenutih 22.5 milijuna eura za Kalinića koji je prvotno stigao na posudbu s obvezom kupnje.

A nogometni klubovi raspodjeljuju trošak transfera tijekom trajanja ugovora, nešto što se zove amortizacija. S tim da igračeva vrijednost u knjigama pada kako ugovor teče.

Uzevši u obzir odštetu za Kalinića i njegov četverogodišnji ugovor, odšteta od 15 milijuna eura koju će Milan dobiti manja je od njegove vrijednosti koja se knjiži, a iznosi oko 16.9 milijuna eura (22.5 milijuna eura umanjeno za 5.6 milijuna za prvu godinu ugovora).

Calcio e Finanza objašnjava da će Milan godišnje uštedjeti 6.4 milijuna eura bruto na Kalinićevoj plaći što će skupa s bonusima i amortizacijom stvoriti plus od 10.2 milijuna eura.

Eto, na kraju je Milan i profitirao na hrvatskom napadaču koji je u 41 nastupu postigao svega šest pogodaka u prošloj sezoni.

VELIKO IZNENAĐENJE: NIKOLA VLAŠIĆ SE VRAĆA U HNL I TO KOD VELIKOG HAJDUKOVOG RIVALA!

goal.hr

Komentari

komentara

« Povratak