SJAJNA NAVIJAČKA PRIČA: Crnogorci oteli zastavu u tučnjavi, zatim čuli dirljivu priču pa je vratili Englezu!

FOTO:

Ultrasi Crne Gore ovih su dana ispisali divnu priču i tako pokazali ljudsku stranu. Poslije kvalifikacijske utakmice između Crne Gore i Engleske došlo je opće tučnjave, pobjednici su po običaju uzeli nekoliko zastava od poražene strane.

No, u crnogorskom vlasništvu se našla i jedna posebna zastava, na sebi je imala natpis 2002. i 2006. godina te ime Lewis. Ova zastava se u prošlosti mogla vidjeti na susretima Tri Lava i londonskog West Hama.

Radi se o zastavi koja je posvećena malenom Lewisu, dječačiću koji je preminuo dok je imao četiri godine. Njegov otac i brat su je izradili njemu u čast i već je 13 godina nose na utakmice diljem svijeta. Engleski navijači su doznali da je oteta pa su zamolili Crnogorce da ju vrate, kada su ovi saznali o čemu se radi, to su i napravili!

“Svatko ima svoje trofeje – kod Ultrasa je to oduzeta zastava. Negdje ima veći, a negdje manji značaj. Na Balkanu oduzeta zastava ima veliko značenje i to nije zaobišlo ni navijače Engleske. Jedna od zastava koja je oduzeta Englezima je i zastava “Lewis”, no ova zastava nije kao druge, ima značenje koje nitko od nas nije mogao znati.

Ovu zastavu nosi navijač Engleske koji putuje cijelim svijetom s reprezentacijom u čast svog preminulog sina Lewisa. Kada su navijači saznali o kakvoj se zastavi radi kontaktirali su englesku ambasadu i gore spomenutog navijača i vratili mu zastavu.” – objavljeno je na stranici Ultra Crna Gora.

Komentari

komentara

« Povratak