SVAKA ČAST: Vrsaljko kazao što misli o osobama koje su protiv reprezentacije te otkrio kako je propao odlazak u Hajduk!

FOTO:

Ne mogu te ljude nazvati navijačima, ako ideš kontra svoje reprezentacije, za mene je to tragedija. Ne shvaćaju da ne rade samo kontra reprezentacije nego i protiv svoje zemlje. Mi smo mala država, domoljubi smo i volimo svoju reprezentaciju. A ta vrsta ljudi? Jesu li to uopće ljudi, o tome bi se dalo razgovarati, rekao je Šime Vrsaljko na gostovanju kod Zdravka Reića u emisiji ‘Istinom do gola’.

Hrvatska nogometna reprezentacija prošlog je ljeta postala svjetski viceprvak izgubivši u finalu od Francuske (4-2). Na mjestu desnog beka odlično je igrao Šime Vrsaljko. U Hrvatskoj je vladala sveopća euforija.

– Svi smo u glavama imali da je ovo zadnja šansa ove generacije, uspjeh se morao dogoditi. Imam snimke na telefonu s autobusa i ne usudim se to pogledati. Zašto ne mogu vrijeme vratiti da još malo to traje – rekao je Vrsaljko

Nakon toga ozlijedio je koljeno zbog kojeg je imao većih problema ove sezone, a nakon par pokušaja vraćanja na teren, na dugoj je pauzi od 10. siječnja kad je bio na klupi protiv Sassuola.

– Neću žuriti s povratkom, neka oporavak traje i deset mjeseci, ali kad izađem na teren, bit ću 300 posto spreman. U očima manjih reprezentacija mi smo sada još veći motiv, ali mi imamo kvalitetu i mislim da ćemo se vrlo lako kvalificirati. Nije se nitko opustio, na dan kad smo igrali s Mađarskom nije nam išlo – rekao je reprezentativni desni bek.

Pričao je i kako uživa u igri sa sinčićem, kako mu je bilo najteže kad je s 14 godina otišao u Zagreb…

– Od malena sam htio zaigrati za Hajduk, i sad mi srce zaigra kad se spomene Hajduk. Sve je bilo dogovoreno, igrao sam na dva turnira za “bijele”, ali kad smo se otac i ja trebali spakirati i otići u Split, javili su nam da je zapelo u dogovoru sa Zadrom. Onda smo otišli u Zagreb, dočekali su nas Jozo Bandić i Božo Šikić raširenih ruku. Znam da me se kaznilo s mjesec dana neigranja, da je Zdravko Mamić sve sredio oko mog prelaska…

Zbog toga je imao i neugodnosti na Poljudu.

– Trpio sam neka vrijeđanja, kao da sam ja kriv što sam otišao u Dinamo, a ne u Hajduk…

Dakako, priznao je i nesankcionirano igranje rukom u derbiju Dinama i Hajduka.

– Sjećam se kako sam se mahinalno bacio i uvaljao u blato. Bilo je to za jedanaesterac, a i ja sam trebao dobiti crveni karton.

PA VI LJUTITE KOVAČA: Niko brutalno kaznio svoje igrače!

24sata

Komentari

komentara

« Povratak