NA KORAK DO SENZACIJE: Ova reprezentacija bi mogla prvi put zaigrati na Europskom prvenstvu!

FOTO:

Teško je očekivati da će baš svi favoriti bez problema proći svoje skupine. No, baš u ovim kvalifikacijama imamo čudesnu priču zbog države koja se zove Finska!

PUKKI JE HEROJ

Finci su odlično odradili uvodnu predstavu UEFA Lige nacije s obzirom da su osvojili svoju skupinu u Ligi C. Još u grupi nalazili su se Mađari, Grci i Estonci. Finska je upisala 4 pobjede i 2 poraza. Malo tko je očekivao da će sjajne rezultate napraviti i u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Naime, Finci su jučer upisali minimalnu pobjedu protiv Grčke pogotkom Pukkija iz jedanaesterca. No, sve je nekako na početku izgledalo da će to biti još jedno mučenje u kvalifikacijama jer su u prvom kolu izgubili 2:0 kod Italije, ali Talijani su ipak apsolutni favoriti u skupini gdje se još nalaze Bosna i Hercegovina, Grčka, Armenija i Lihtenštajn.

Finska je potom slavila na neugodnom travnjaku kod Armenije 2:0, a zatim su s istim rezultatom srušili Bosnu i Hercegovinu. Junak je, logično, bio Teemu Pukki koji radi velike stvari na početku sezone u Premiershipu gdje nosi dres Norwicha.

Nakon toga odlično je odrađeno gostovanje kod Lihtenštana, a pravi šlag na tortu je jučerašnja pobjeda protiv Grčke koja ne izgleda ozbiljno kao nekada. Situacija nakon prvog dijela izgleda uistinu dobro za Fince.

Na prvom mjestu je Italija koja ima maksimalni učinak od pet pobjeda. Finska je na drugom mjestu i imaju 12 bodova, a BIH je na trećem s čak pet bodova manje! Armenci imaju po šest, a Grci su na četiri boda dok je Lihtenštajn bez bodova.

Finci će u nedjelju ugostiti snažnu Italiju, ali se mogu nadati barem bodu iz tog dvoboja iako će biti jako teško. Zatim slijedi gostovanje kod BIH koja će se itekako htjeti osvetiti za onaj poraz, ali onda slijede domaći okršaji protiv Armenije i Lihtenštajna i Finci ovdje zaista moraju tražiti maksimalni učinak kako bi došli do povijesnog rezultata jer ta reprezentacija se nikad nije plasirala na Europsko prvenstvo!

JE LI OVO NAJVEĆI KIKS U NOGOMETU? Nećete vjerovati koga je Mourinho mogao dovesti u Man. United!

Komentari

komentara

« Povratak