PREPOROD SPURSA: Tottenham furiozno krenio u gradskom derbiju protiv West Hama!

FOTO:

Finalist Lige prvaka Tottenham dobio je novog trenera u liku kontroverznog Josea Mourinha i čini se da za njih kreću bolji dani. Nakon pet godina uprava Spursa je odlučila razriješiti dužnosti Mauricia Pochettina te se okrenula novim riješenjima.

Velikom Portugalcu londonski derbi je premijerna utakmica na klupi Pijetlova, njegova ekipa je sjajno zaključila prvo poluvrijeme i ima vodstvo od 2:0. Mreže su mirovale sve do 36. minute kada na scenu stupa sjajni korejski napadač Son Heung-Min te nakon solo akcije dovodi Tottenham u vodstvo.

Nedugo zatim pao je i drugi pogodak, Son se ovaj puta našao u ulozi asistenta i odlično poslužio natrčalog Lucasa Mouru na drugoj staviti koji nije imao problema spremiti loptu iza nemoćnog vratara Roberta Jimeneza.

Spursi su u prvom dijelu potpuno nadigrali Hammerse, imaju čak 11 udaraca prema golu i posjed lopte od 65 posto, domaćin je uputio samo dva udarca prema golu Cazzanige. Mou je krenuo u formaciji 4-2-3-1, nijedno od ovoljetnih pojačanja se nije našlo u prvom sastavu,  Lo Celso čeka prilku s klupe, dok su Ndombele i Sessegnon izvan zapisnika.

Drugi dio je ponudio sličnu priču, Mourinhova ekipa je krenula istim tempom te povisila prednost početkom 50. minute, strijelac je bio kapetan i najbolji napadač Premirshipa, Harry Kane. Do kraja utakmice Čekičari su uspjeli ublažiti poraz preko Michaila Antonia i Angela Ogbonne koji je postavio konačnih 2:3 u sudačkoj nadoknadi.

Inače, ovo je Tottenhamu bila tek treća pobjeda u zadnjih osam dvoboja, navijači se nadaju puno boljim danima pod Mourinhovim vodstvom koji je svaki pogodak emotivno proživio.

DOBRE VIJESTI: Atalanta uoči Dinama ostaje bez dva opasna igrača?

Komentari

komentara

« Povratak