TAKO SE TO RADI: Evo kako je Everton namamio Ancelottija!

FOTO:

Talijanski trener, Carlo Ancelotti, jučer je imenovan novim trenerom engleskog Evertona. Mnoge nogometne fanatike iznenadila je ta vijest, ali sada je jasno zašto je proslavljeni trener prihvatio taj posao.

Talijan se smatra jednim od najboljih trenera u povijesti nogometa, a to potvrđuje lista klubova koje je vodio u trenerskoj karijeri: Parma, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid, Bayern Munchen i Napoli. A sada će biti trener Evertona s kojim je potpisan četverogodišnji ugovor.

“Ovo je veliki klub s bogatom poviješću i veoma strastvenim navijačima. Jasna je vizija vlasnika i uprave da se ostvari uspjeh i osvoje trofeji”, izjavio je Ancelotti za službenu stranicu kluba.

Ancelotti će tako naslijediti Marca Silvu koji je 6. prosinca dobio otkaz poslije 18 mjeseci provedenih na klupi. Talijan je ranije ovog mjeseca dobio otkaz u Napoliju nakon utakmice Lige prvaka u kojoj je izborio plasman u osminu finala tog natjecanja.

Engleska Premier liga mu nije strani teren, budući da je od 2009. do 2011. vodio Chelsea s kojim je osovjio domaće prvenstvo, FA kup i Community Shield. Takođe je trostruki osvajač Lige prvaka, a osvajao je i domaća prvenstva u Francuskoj, Italiji i Njemačkoj.

Inače, procurili su detalji što se tiče financija oko ugovora koji Ancelotti ima s Evertonom. Naime, Talijan će po sezoni dobivati čak 11 i pol milijuna funti! Odličan mamac je bacio Everton, a sada ćemo vidjeti je li Carlo pravi čovjek…

Komentari

komentara

« Povratak