MARCA: Ovo je 11 najgorih „pojačanja“ madridskog Reala!

FOTO:

Španjolski gigant Real Madrid je tijekom bogate povijesti uglavnom znao dovesti igrače koji su se višestruko isplatiti i doveli klub do brojnih trofeja. Međutim, nisu uvijek znali pogoditi s novim akvizicijama pa su neki od tih igrača postali potpuni promašaji. Španjolska Marca je sastavila početnu postavu od 11 najvećih promašaja Kraljevskog kluba.

Na golu je Kiko Casilla, stigao je kao konkurencija Keyloru Navasu nakon propalog transfera De Gee ali je u dvije i pol godine na Bernabeu skupio samo dva nastupa. Sada je čuvar mreže engleskog drugoligaša Leedsa Uniteda koji se bori za povratak u elitu. Obranu čine desni branič Danilo, doveden je iz Porta za 31 milijuna eura ali nikada nije dokazao da je pojačanje, Dani Carvajal je u potpunosti okupirao njegovu poziciju. Prvo je transferiran u City, sada nastupa za Juventus.

Stoperi su Englez Jonathan Woodgate kojeg su doslovno uništile ozljede, stigao je kao transfer bomba iz Newcastlea ali su ga čitatelji Marce proglasili najgorim Realovima pojačanjem u ovom stoljeću. Walter Samuel je sjajno igrao u Romi iz koje je kupljen za 25 milijuna eura ali se nakon jedne sezone u Madridu vratio u Italiju gdje je potpisao za Inter i osvojio LP. Velika očekivanja klub je imao od mladog Thea Hernandeza ali francuski lijevi branič odigrao samo 13 utakmica, danas igra za Milan.

U veznoj liniji „igraju“ Asier Illaramendi, plaćen 32 milijuna eura Realu iz Sociedada kao 23-godišnji talent ali pod Ancellotijem se nije naigrao te se vratio u matični klub gdje nastupa i danas. Turski veznjak Nuri Sahin je taođer trebao biti veliko pojačanje iz Borussije Dortmund, no bivši veliki talent nije zadovoljio Mourinha te se vratio u Bundesligu. Juliena Fauberta su doveli na posudbu za milijun i pol eura iz West Hama ali se ovaj nakon dva nastupa u Primeri vratio na Otok. Nizozemski veznjak Royston Drenthe je bio etiketiran kao ponajveći svjetski talent, Real je pobijedio velikane i doveo ga za 14 milijuna eura iz Feyenoorda ali Drenthe nikada nije mogao prihvatiti život profesionalca. Danas igra u trećoj nizozemskoj ligi.

Argentinski napadač Javier Saviole je podigao medijsku prašinu nakon što je iz Barcelone prešao na Bernabeu ali je uglavnom grijao klupu rezerve i naposlijetku 2009. godine otišao u Benficu. Na kraju, što reći za Antonija Cassana? Stigao je kao veliko pojačanje iz Rome dok je Fabio Capello vodio Kraljeve, navijači Vučice mu to nikada nisu oprostili. Cassano je već tada bio problematičan, tadašnji predsjednik Calderon je inzistirao na njegovom odlasku.

NAJGORIH 11: Casilla – Danilo, Woodgate, Samuel, Hernandez – Illaramendi, Sahin, Faubert, Drenthe – Saviola, Cassano.

Komentari

komentara

« Povratak