Mogli su dovesti Rakitića za siću, ali rekli su da nije dovoljno dobar. Danas se kaju…

FOTO:

Nogomet se još nije potpuno vratio i oporavio od reza koji se dogodio kad su prekinuta gotovo sva nacionalna prvenstva u Europi zbog prijetnje koju je predstavljala pandemija koronavirusa.

Situacija se normalizira i u nekim ligama počelo se igrati bez gledatelja, ali potpuni povratak nogometa i dalje je daleko pa se najviše priča o onome što je bilo. Ili, u ovom slučaju, o onome što je moglo biti.

Portal Planet Football prisjetio se priče o Ivanu Rakitiću, točnije transfera koji se nije dogodio, a koji je mogao u potpunosti promijeniti karijeru hrvatskog reprezentativca.

Rakitić je 2011. igrao u Schalkeu i imao je samo šest mjeseci do kraja ugovora pa su se za sjajnog Hrvata nizale ponude. Najbliže njegovom dovođenju došao je Sunderland, koji ga je mogao dovesti za 380 tisuća funti, ali je propustio tu priliku, prenosi index.hr.

Steve Bruce i njegovi suradnici ocijenili su da Rakitić, koji je htio odraditi transfer u Sunderland, nije dovoljno dobar te da će radije dovesti nekog igrača engleskog porijekla.

Hrvatskog veznjaka je nakon toga otkupila Sevilla, u kojoj je u tri godine postao legenda kluba prije nego što je 2014. prešao u Barcelonu u kojoj je i danas čovjek koji je godinama igrao ključnu ulogu.

Igrajući za Sevillu i Barcelonu osvojio je sve dostupne klupske trofeje, a s Hrvatskom je uspio doći i do finala Svjetskog prvenstva pa Sunderland danas vjerojatno žali što za Rakitića nije platio onih 380 tisuća funti.

NOVI SKANDAL LUKE JOVIĆA: “Jedva je ostao živ…”

Komentari

komentara

« Povratak