SLUŽBENO: Ovo je raspored Hrvatske u Ligi nacija! Evo kad stižu Ronaldo, Francuzi i Šveđani…

FOTO:

Uefin Izvršni odbor riješio je gotovo pa nemoguće jednadžbe i rebuse koje je pred europsku krovnu nogometnu organizaciju postavio totalni poremećaj svih kalendara, rasporeda i termina, poremećaj uzrokovan pandemijom (prvim valom?) korona virusa. (24sata)

Uefa je obznanila sve datume i termine Lige prvaka, Europske lige, Lige prvaka mladih i svih ostalih natjecanja pod njenom kapom u 2020. Znamo da će Dinamovi ‘fakini’ četvrtfinale Lige prvaka protiv Benfice igrati u užarenim vremenskim uvjetima 18. ili 19. kolovoza i to u mjestu Uefina sjedišta, švicarskome Nyonu, a ne na Maksimiru.

A što je sa Modrićem, Brozovićem, Rakitićem, Kramarićem, Perišićem i ostalim hrvatskim velemajstorima, kada ćemo opet imati nogometne praznike?

Po tom pitanju post-pandemijska nogometna 2020. za naše će početi će 5. rujna gostovanjem kod europskog prvaka Portugala, a završiti 15. studenoga kada nam nogometni ‘superman’ Cristiano Ronaldo i njegovi suigrači stižu u Hrvatsku. Između utakmica s Portugalom čekaju nas dva meča sa Švedskom i – našim dužnicima, prvacima svijeta Francuzima. Tako je, 12. listopada u Hrvatskoj ćemo gledati Mbappéa, Griezmanna, Kantea, Varanea i ostale svjetske šampione!

Uefa je, konkretno, odlučila ovako… U listopadu i studenome 2020., umjesto prvotno planirane dvije, odigrat će se tri reprezentativne utakmice. A u rujnu bi stvari trebale teći prema ranijem programu: odigravanje dva kola Lige nacija (3.-5. pa 6.-8. rujna).

U sljedećem mjesecu, listopadu ove godine, na rasporedu su najprije polufinala play-offa za plasman na Euro 2020. koji će se igrati 2021. godine te potom Liga nacija, 10. i 11. pa 13. i 14. listopada.

Hrvatska je prejaka da bi se bavila play-offom, mi smo svoj plasman na Europsko prvenstvo već osigurali pa deseti mjesec (termini su 7. i 8. listopad) izbornik Zlatko Dalić može iskoristiti za prijateljske utakmice, uigravanje i isprobavanje novih ideja u igri druge reprezentacije na planeti.

Potom, u jedanaestome mjesecu, slijede dva termina Lige nacija (14. i 15. odnosno 17. i 18. studeni) te još jedna prilika za uigravanje – 11. ili 12. studeni kada ćemo u finalu doigravanja doznati zadnjeg sudionika Eura, a Hrvatska ako misli da bi joj to bilo korisno ima opciju u jednom od ta dva dana odigrati pripremu utakmicu prije dva kola u Ligi nacija.

Vatreni u Ligi nacija 2020.:
Portugal – Hrvatska (5. rujna)
Francuska – Hrvatska (9. rujna)
Hrvatska – Švedska (9. listopada)
Hrvatska – Francuska (12. listopada)
Švedska – Hrvatska (12. studenoga)
Hrvatska – Portugal (15. studenoga)

SENZACIONALNI POVRATAK: Mario Mandžukić opet u Bundesligi!?

Komentari

komentara

« Povratak