ŠOK U BORBI ZA LIGU PRVAKA: Osijek neočekivano izgubio na gostovanju!

FOTO:

Jučer je započelo pretposljednje kolo prve hrvatske nogometne lige. Slaven Belupo je svladao Inter 3:1, a danas je Osijek imao naizgled jednostavno gostovanje kod Varaždina. No, može se reći kako su naletjeli na minu.

Varaždinci su svladali Osijek prekrasnim pogotkom Domagoja Drožđeka. Jedini pogodak na utakmici pao je u 39. minuti. Rasterećena momčad Samira Toplaka prošloga je kola osigurala ostanak u ligi pa je hrabro krenula i na Osječane koji su u velikoj borbi s Lokomotivom za drugo mjesto koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Ovim porazom Osijek je pružio priliku Zagrepčanima da im sutra pobjegnu na dva boda prednost ako pobjede Goricu u Kranjčevićevoj uoči posljednjeg kola u kojem Osijek dočekuje Lokomotivu na Gradskom vrtu (25. srpnja, 21:05).

Varaždin je krenuo napadački od prve minute i rasterećeno, baš kako se i očekivalo od momčadi Samira Toplaka koji ih je preporodio od svog dolaska krajem prošle polusezone. Ipak, najveću šansu za Osijek u otvaranju utakmice imao je najbolji strijelac lige Mirko Marić, strijelac Osijekovih 19 ovosezonskih ligaških golova.

Osiječani će sada strepiti zbog sutrašnjeg okršaja Lokomotive i Gorice, ali u posljednjem kolu će ugostiti Lokomotivu gdje bi mogli zakapariti to drugo mjesto. No, male šanse postoje i za Rijeku i Hajduk ali one su jako malene.

NOGOMETNI SVIJET U ŠOKU: PRIJE ŠEST GODINA POSTAO PRVAK SVIJETA, A SAD SE UMIROVIO S 29. GODINA!

Ovako je izgledao svjetski nogomet posljednji put kad je Leeds bio prvoligaš

Komentari

komentara

« Povratak