BELGIJSKA ZVIJER: United ga otpisao pa je prešao u Inter i igra nogomet karijere!

FOTO:

Napadač belgijske reprezentacije i milanskog Intera, Romelu Lukaku, igra u vrhunskoj formi. Otkako je preselio iz Manchestera na San Siro, Lukaku je doslovno procvao te je jedan od najboljih napadača talijanske Serie A.

Prošle sezone je igrao sjajno, zabio je u 23 pogotka u prvenstvu i zauzeo treće mjesto iza Immobilea te Ronalda. Posebna priča je Europska liga, tamo je zabijao u svim rundama nokaut faze poslije koronapauze, redom je zabijao Getafeu, Leverkusenu, Šahtaru te Sevilli u finalu.

Izvrsnu formu je prenio u novu sezonu, poentirao je u pripremnim susreta protiv Pise i Lugana, u pet dosadašnjih kola Scudetta isporučio je isto toliko golova. Ne treba zaboraviti ni dva pogotka u nedavnom prvom kolu Lige prvaka, dao je dva komada u remiju protiv Borussije M. Nerazzurri su u petom kolu ostvarili novu pobjedu i to kod Genoe, Big Rom je naravno pogodio, D’Ambrosio je dovršio priču.

Ide mu i na reprezentativnom planu, u sklopu Lige nacije zabio je jednom u porazu od Engleske te dva puta u pobjedi na Islandom. Sve zajedno, od početka sezone je u svim natjecanjima odigrao osam utakmica te se deset puta upisao u listu strijelaca. Sjajne brojke za igrača koji je obećavajuću karijeru započeo u Anderlechtu te nastupao za engleske velikane Everton i Manchester United. Lukaku je „vruć“ a nova sezona je tek počela…

 

Komentari

komentara

« Povratak