SLAVI SE NA OTOKU: Škotska u Glasgowu ide na Hrvatsku, nevjerojatan podatak je od kada Srbije nema na Euru!

FOTO:

Reprezentacija Škotske je šokirala Srbiju u sred Beograda nakon lutrije kaznenih udaraca i tako kroz play-off izborila Europsko prvenstvo naredne godine. Škotske na europskim smotrama nije bio od daleke 1996. godine u Engleskoj, tada su ispali u grupnoj fazi. Goste je u vodstvo doveo Christie ali je Srbiju u sudačkoj nadoknadi spasio Luka Jović.

Kroz produžetke nije bilo golova pa se pristupilo penalima gdje je uspješnija bila Škotska (4:5). Nakon dugo godina čekanja, ova generacija je nakon 24 godine izborila novi EURO te će u igrati u skupini D gdje se nalaze Hrvatska, Engleska i Češka. Vatreni će tako 22. lipnja od 21 sat igrati u Barišićevom Glasgowu s borbenom i tvrdom Škotskom, neće to biti lagan zadatak.

Srbija nastavlja katastrofalnu seriju, susjeda na Europskom prvenstvu nema već 20 godina! Zadnji puta su se plasirali 2000. godine kada se turnir održavao u Nizozemskoj i Belgiji, grupnu fazu su prošli ali su potom naletjeli na strašnu Nizozemsku. Oranje je doslovno pregazilo tadašnju Jugoslaviju 6:1, legendarni Patrick Kluivert je zabio hat-trick.

Srbi tako opet ostaju kod kuće gledati utakmice ispred TV ekrana, dok će McTominay i suigrači igrati na domaćem Hampdenu i u susjedstvu na Wembleyu. Napomenimo da je Fulhamov Mitrović jedini promašio jedanaesterac, junak utakmice  vratar Marshall je obranom odveo suigrače na Euro.

Komentari

komentara

« Povratak