POSAO IZ SNOVA: Evo koliko je Dinamo platio Barceloni za Olma!

FOTO:

Kada je mladi supertalent iz Barcelone, Dani Olmo, završio u Dinamu u ljeto 2014. godine, malo tko je vjerovao u takvu vijest. No, to se zaista dogodilo.

“Da, masakrirali su me tada, govorili su da sam lud jer sam Danija odveo u Zagreb, no brzo se pokazalo da je to bila najbolja odluka u karijeri moga sina. U gužvi sam, nemojte zamjeriti, ali to je ionako ispričana priča. Sad je valjda sve jasno. Sretni smo i ponosni”, rekao je Miguel Olmo, Danijev otac, u razgovoru za index.hr. Inače nogometni stručnjak koji je u Hrvatsku prvi put došao kao trener u kampu Barcelone.

Tada je upoznao Zdravka Mamića koji ga je uvjerio da će Dani u Dinamu biti prva opcija i imati sve što mu treba da se razvije u igrača svjetske klase.

“Tata, u Barceloni će vaš sin biti samo broj, a ovdje kod nas će biti projekt. Zdravko kao Zdravko, oduševio je Miguela. Barcelona nije znala da Dani ide u Zagreb, mislili su da je to dio igre nekog od velikana i slali su prijeteće mejlove Manchester Unitedu, Juventusu… Kad je Dani već potpisao za Dinamo, Barca mu je slala poruke da se ostavi gluposti i da dođe na trening u ponedjeljak u 10”, ispričao je svojevremeno Danijev menadžer Andy Bara.

Miguel Olmo u Barceloni nije vidio šansu za svog sina jer je konkurencija među krilnim igračima mlade ekipe bila zastrašujuća. Povukao je potez zbog kojeg su ga godinama nazivali suludim, a doveo je u Zagreb i drugog sina, Carlosa, koji danas igra u Karlovcu kod trenera Sretena Ćuka.

Dinamo je za tinejdžera iz Barcelone platio iznos od 200 tisuća eura. Posao je izazvao sumnju. Malo tko vjerovao je da su pregovarači Barcelone pustili dijete La Masije u Zagreb, nakon što je u njihovoj školi proveo sedam godina. Rastanak nije prošao bez problema, Barcelona je odugovlačila s izlaznim papirima i branila Olmu da igra. Stvar je riješena preko Fife.

Dani je nakon toga ostvario čudesni transfer u RB Leipzig koji ga je platio 22 milijuna eura, ali s bonusima konačna cifra će sigurno biti još i veća. Naime, Dinamo čak ima nekih 20% od sljedećeg transfera…

Komentari

komentara

« Povratak