SENZACIJA U KUPU: Istra 1961 srušila branitelje naslova i izborila finale!

FOTO:

Nogometaši Istre 1961 su kreirali pravu senzaciju te u polufinalu hrvatskog Kupa izbacili branitelje naslova, Rijeku. U kvarnerskom derbiju, domaćin je na Aldu Drosini svladao Riječane 3:2 i tako izborio prvo finale od 2003. godine kada je bolji bio Hajduk.

Prvo poluvrijeme je bilo uraganski od strane Jumićeve momčadi, Istra je razbila neprepoznatljivu Rijeku i vodila na odmoru čak 3:0! Dinamov igrač na posudbi u Istri, Josip Šutalo, doveo je suigrače u vodstvo od sedme minute, japanski napadač Taichi Hara je povećao vodstvo u 23. minuti nakon sjajne asistencije Gedeona Guzine.

Guzina se i sam upisao u strijelce pred kraj prvoga dijela nakon što je izbjegao ofsajd zamku i poslao loptu u prvi kut nemoćnog Ivana Nevistića. Rijeci je prijetio pravi potop a imali su velike ambicije da osvoje jedan domaći trofej nakon dolaska novog trenera Gorana Tomića.

Gosti su od početka nastavka promijenili čak tri igrača, ušli su Liber, Velkovski i Kulenović te su sve karte bacili u napad. To im se donekle isplatio jer su uspjeli zabiti dva pogotka i unijeti pravu dramu u samoj završnici. Prvo je Josip Drmić smanjio na 3:1 nakon sjajnog prijema lopte i preciznog udarca da bi za 3:2 pogodio Robert Murić iz jedanaesterca.

Ipak, Istrani su uspjeli do kraja zadržati vodstvo i tako izborili finale jubilarnog 30. izdanja domaćeg Kupa. Protivnik za Rabuzinovo sunce će im biti bolji iz ogleda Dinama i Gorice.

Komentari

komentara

« Povratak