IPAK NIJE U TRENERIMA PROBLEM: Flick odlazi iz istog razloga kao i Niko Kovač!

FOTO:

Nakon pobjede protiv Wolfsburga, trener Hansi Flick je objavio kako napušta minhenski Bayern na kraju sezone. Već se prije pisalo da će trofejni njemački trener otići s Allianz Arene, prvo zbog sukoba s Hasanom Salihamidžićem a onda nakon poraza od PSG-a.

Na stadionu Vukova, njemački strateg je rekao u kamere Sky Sportsa kako želi raskinuti ugovor koji vrijedi do 2023. godine. Uprava kluba ne mora prihvatiti njegov zahtjev, ali realno, teško će ga zadržati nakon sukoba s BiH legendom.

Sport1 piše da Flick odlazi iz istog razloga kao njegovi prethodnici Carlo Ancelotti i naš Niko Kovač, a to je nemogućnost suradnje njih i sportskog direktora.

“To što želi otići pod svojim uvjetima i napustiti momčad ne znači da je to bila Flickova želja i na početku sezone. Čak ni kad se uzme u obzir da ga vjerojatno čeka posao u reprezentaciji. On obožava ove igrače i klub, ali ne može više raditi sa Salihamidžićem, jednostavno nema izbora. Flickov odlazak, ako ga Uprava odobri, imat će posljedice za klub. Cijeli svijet će se pitati je li Bayern postao klub koji ne može treneru osigurati kontinuitet rada. Carlo Ancelotti, Niko Kovač i sada Flick. Je li zbilja uvijek kriv trener? Bayern trenutno može samo sanjati o tome da izgradi uspješnu eru s nekim trenerom. Flick je imao potencijal za to, ali potrošen je. Sada je bijesan jer nema drugog izbora nego otići iz kluba u kojem ga ne podržavaju.” – napisao je Florian Plettenberg za Sport1.

Komentari

komentara

« Povratak