SADA JE SVE JASNO: Evo tko će financirati osporavanu Superligu!

FOTO:

Ponoćnom objavom da se stvara Superliga, nogometni svijet je ogorčen i šokiran. Svima je jasno da se to radi isključivo radi novca i priljeva financijskih sredstava u klupske blagajne koje su ispražnjene zbog koronakrize.

Poznato je i tko će biti glavni sponzor cijelog natjecanja, radi se o velikoj američkoj banci JP Morgan što su i sami potvrdili. Kada govorimo o brojkama, Amerikanci će financirati Superligu s čak 3,5 milijardi eura! Kada vidimo kakav je ludi iznos novca u igri, puno je jasnije zašto se 12 najbogatijih klubova odlučivalo na „odmetništvo“.

Razlog je potpuno jasan, da zarade još više novca, navijače naravno nitko ništa ne pita ali ima i svijetlih primjera poput Bayerna, Borussije i PSG-a. Ruski Zenit je također pozvan na sudjelovanje u Superligi ali je to odbio zbog generalnog sponzora Gazproma, inače jednog od sponzora Uefine Lige prvaka.

„Mogu vam potvrditi kako smo sklopili ugovor o financiranju Superlige ali nikakve dodatne komentare više ne mogu dati.“ – rekao je glasnogovornik JP Morgan Chasea.

Komentari

komentara

« Povratak