DOBAR SASTAV? Evo kako bi mogla izgledati Hrvatska bez glavnih igrača iz Superlige!

FOTO:

Predsjednik UEFA-e, Aleksader Čeferin, rekao je kako Superligaši neće moći nastupati za svoje nacionalne selekcije, to se odnosi na Euro te Svjetsko prvenstvo. Povodom toga smo se odlučili malo pozabaviti izgledom naše reprezentacije bez glavnih igrača, nositelja igre poput Modrića i drugih. Sviđa li vam se kako izgleda Hrvatska?

Izbornik Zlatko Dalić će u slučaju izostanka najvećih zvijezda imati dosta problema sa sastavljanjem početnih 11 i klupe. Na raspolaganju neće imati Luku Modrića, dvojac iz Intera Perišića i Brozovića, Kovačića, Rebića i Vrsaljka. Ozbiljan je to hendikep za bilo koju državnu vrstu a pogotovo za Hrvatsku koja nema širok fond igrača.

Na golu i dalje ostaje Dominik Livaković, desnu strane obrane bi umjesto Vrsaljka pokrivali Uremović ili Juranović koji je standardan u poljskom prvaku Legiji. Stoperske poziciji ostaju iste, Vida i Lovren će ordinirati, Zenit je nedavno objavio kako su odbili nastupiti u Superligi pa je Dejan siguran. Na lijevoj strani obrane bi zaigrao Barišić dok su alternative mladići poput Bradarića i Sose.

Vezni red bi izostancima najviše trpio pa bi mogli zaigrati u sastavu Vlašić – Pašalić – Badelj, dakle nominalno rezervna garnitura. Na krilima bi umjesto Rebića i Perišića upali Brekalo i Mislav Oršić koji je pokazao da je u sjajnoj formi. U samom vrhu napada nema puno nepoznanica, glavni kandidati ostaju Kramarić i Petković.

Što se klupe tiče, tu bi izbornik Dalić mogao posegnuti i za nekim igračima iz HNL-a poput Marka Livaje iz Hajduka te Dinamovih Majera i Ivanušeca. Kapetan mladih Vatrenih iz ruskog Dinama, Nikola Moro, također je zanimljiv materijal za A selekciju. Kao zamjensko krilo bi mogao upasti Osijekov Petar Bočkaj koji je prvi asistent Prve lige. U svakom slučaju, Hrvatska bi na velikim natjecanjima mogla imati vrlo zanimljiv i potentan sastav.

Naravno, treba pričekati hoće li se još koji klub u kojem nastupaju naši igrači naknadno priključiti novonastalom natjecanju.

Komentari

komentara

« Povratak