SAD SE SVI PRAVE „GRBAVI“: Juventus poslao čudno priopćenje, Atletico i Inter potpuno promijenili ploču!

FOTO:

Ideja o osnivanju europske Superlige doživjela je krah u samo 48 sati od službene objave. Klubovi se sad pokušavaju opravdati…

Posipanje pepelom

Superliga je objavila svoje postojanje u nedjelju, u utorka je već enslavno propala. Elitno natjecanje je napustilo svih šest engleskih klubova, a pridružili su im se i Atletico Madrid te Milanski Inter.

Natjecanje je oformilo 12 klubova osnivača, za sada su u njemu i dalje Real Madrid, Barcelona, Juventus i Milan. Kako je bivši čelnik Juventusa i potpredsjednik Superlige Andrea Agnelli objasni kako su šanse za daljnje funkcioniranje ovog natjecanja sada puno manje i njegov donedavni klub se oglasio pomalo čudnim priopćenjem:

„Svjesni smo zahtjeva i namjera koje su neki klubovi izrazili odustajanjem od ovog projekta, iako potrebne procedure koje su predviđene sporazumom među klubovima nisu dovršene. U tom kontekstu, premda je Juventus i dalje uvjeren u ispravnost sportskih, komercijalnih i pravnih vrijednosti tog projekta, vjerujemo da su trenutno ograničeni izgledi da projekt bude ostvaren u izvorno zamišljenom obliku. Juventus je i dalje posvećen stvaranju dugoročne vrijednosti za tvrtku i cijelu nogometnu industriju.”

S druge strane Atletico Madrid i Inter su potpuno promjenili priču. Ova su dva kluba danas i službeno objavila kako napuštaju Superligu. Štoviše, Atletico se u svom priopćenju pokušao opravdati:

„Uprava Atletica je na jutrošnjem sastanku odlučila službeno izvijestiti Superligu i ostale klubove osnivače o svojoj odluci da na kraju ne formalizira pristupanje projektu. Odluku o ulasku u ovaj projekt bili smo donijeli u ponedjeljak, jer su tada postojali uvjeti kojih trenutačno nema. Za klub je ključna harmonija između svih skupina koje čine našu crveno-bijelu obitelj, posebno naših navijača.”

I vodeća momčad Italije je najednom shvatila kako su ima bitni navijači:

„Oduvijek smo predani tome da navijačima dajemo najbolje nogometno iskustvo; inovacija i uključivanje su u našem DNA od osnutka kluba. Inter vjeruje da nogomet, kao i svaka druga djelatnost, mora u interesu imati neprestanu želju za unaprijeđenjem svojih natjecanja kako bi nastavili uzbuđivati navijače svih dobnih skupina širom svijeta, uz održavanje financijske stabilnosti.”

Komentari

komentara

« Povratak