NEZADRŽIVI MONACO: Niko Kovač na pragu senzacije u francuskom Ligue 1, može li hrvatski stručnjak do naslova?!

FOTO:

Četiri kola su ostala do kraja sezone u Francuskoj, a tri kluba su u žestokoj borbi za titulu najboljeg. PSG je konačno dobio dostojne protivnike pa se Parižani uz Lille i Monaco našeg Nike Kovača bore za novi naslov najboljeg.

AS Monaco je posebna priča u francuskom nogometu, Niko Kovač je na pragu senzacionalnog uspjeha već u prvoj sezoni. Nitko od medija, stručnjaka i navijača nije vjerovao da klub iz      Kneževine može doći tako daleko, nitko osim braće Kovač i njihovih igrača. Monaco ima 71 bod i treći su, za vikend su stigli do 22. pobjede kada su svladali Angers (0:1), inače u zadnjih pet utakmica imaju isto toliko pobjeda a posebno je značajan podatak da nisu primili pogodak!

Prvoplasirani Lille i Bradarić imaju 73 boda nakon slavlja protiv Lyona dok je branitelj naslova PSG s bodom više ispred Monaca. Do kraja sezone Monegašani imaju derbi kod kuće s Lyonom, duele s neugodnim Rennesom i Reimsom te gostovanje kod Lensa koji se bori za Europu u zadnjem kolu.

Monaco je osam puta bio francuski prvak, posljednji put 2017. s Danijelom Subašićem na vratima. Lille je triput bio prvak Francuske, posljednji put 2011. dok Lyon ima sedam naslova i posljednji je onaj iz već davne 2008. godine, a PSG je na devet titula i aktualni je prvak.

Glavne Kovačeve uzdanice su svakako napadači Ben Yedder i Kevin Volland, prvi je zabio 18 golova dok je ljetno pojačanje Volland već u prvoj sezoni dao 15 zgoditaka.

Komentari

komentara

« Povratak