POTEZ KOJI JE ODUŠEVIO: Evo zašto je Mancini zamijenio golmana u posljednjoj minuti

FOTO:

Italija je jučer s minimalnih 1:0 svladala Wales i tako sa savršenim učinkom otišla u osminu finala europskog prvenstva. No, nakon utakmice glavna priča je talijanski izbornik Roberto Mancini koji je pred kraj utakmice protiv Walesa napravio veliki potez.

Naime, bivši strateg Intera i Manchester Citya odlučilo se na zanimljivu izmjenu u 89. minuti kada je umjesto Donnarumme u igru ubacio iskusnog 34-godišnjeg Salvatore Sirigua. I kako to biva taj potez protumačen je kao poniženje u očima navijača Walesa.

Međutim, ne radi se o tome. Zbog ovog poteza Mancinija vraćamo se u 1990. godinu kada je Italiju tresla euforija zbog sjajne generacije koja je kasnije uzela broncu. Može se doslovce reći kako su svi bili sretni osim tada 26-godišnjeg Roberta Mancinija koji tada nije dobio ni minute u svih sedam utakmica!

Izbornik Azeglio Vicini u napadu mu je pretpostavio čak četiri igrača. Ispred njega su bili Gianluca Vialli, Salvatore Schillaci, Roberto Baggio i Andrea Carnevale. Danas aktualni talijanski izbornik više puta je znao istaknuti kako mu je to nešto za čime najviše žali u karijeri.

Zato je na utakmici na kojoj su priliku dobili gotovo svi igrači koji nisu u prvoj momčadi dao priliku i rezervnom golmanu da barem na par minuta na terenu osjeti euforiju koja je preplavila Italiju na velikom natjecanju kojem je domaćin.

Komentari

komentara

« Povratak