UIGRAVA SE NOVA OBRANA? „Dalić se ne smije kockati i staviti ga na stopera!“

FOTO:

Vrlo je blizu utakmica osmine finala i veliki okršaj protiv Španjolske u danskom Kopenhagenu. Izbornik Zlatko Dalić i nogometaši dogovaraju taktiku i uvježbavaju momčad u trening bazi, SN pišu da su isprobavane nove varijante u obrani.

Na lijevom braniču je tako zaigrao Domagoj Bradarić dok je Gvardiol preselio na stopera, no mladi branič nije dosta dugo igrao na toj poziciji. Kao prvo ime uz Vidu figurira Duje Ćaleta – Car, ovo je ipak prevažna utakmica za neke inovacije. S time se slaže iskusni hrvatski trener Milivoj Bračun.

“Diskutabilno je treba li to napraviti. Gvardiol cijelu seniorsku karijeru igra na beku, stopera je zadnji put igrao još kao junior. Na tako važnoj utakmici se kockati, mislim da to nije dobra ideja. A ja bih i zadržao Petkovića zbog primanja i zadržavanja lopte, on bi pored pored okretnih španjolskih stopera više došao do izražaja. Ma mi imamo vrlo jaku veznu liniju, jaču nego oni, to je srce naše momčadi. E sad, problem naše igre je koliko će drugi pomoći. Zato mislim da Petković između linija može raditi strahovito puno problema stoperima Španjolske”. – rekao je stručnjak s iskustvom igranja u Španjolskoj.

Dobra je vijest što se Gvardiol brzo oporavio od ozljede, nedostajat će jedino Dejan Lovren koji ima žute kartone.

Komentari

komentara

« Povratak