NOĆNA MORA ZA ŠPANJOLCE: Evo čega se „Furija“ najviše pribojava na utakmici protiv Hrvata!

FOTO:

Španjolska i Hrvatska sutra od 18 sati igraju osminu finala Eura. Iako je Španjolcima izostanak Ivana Perišića donio dodatno samopouzdanje, imaju jedan veliki strah…

Problem jedanaesteraca

Svi koji prate reprezentativni nogomet primjećuju kako Španjolska u zadnje vrijeme ima jedan veliki problem, a to su jedanaesterci. Igrači „Furije“ su jako loši i što se izvođenja, ali i obrana kaznenih udaraca tiče.

Prema napisima iz Španjolske izbornik Luis Enrique intenzivno vježba izvođenje jedanaesteraca, a inzistira  na tome da ih pucaju i vratari. Za to postoji i dobar razlog. Naime, španjolski reprezentativci promašili su svih pet posljednjih penala, od toga četiri na službenim natjecateljskim utakmicama – dva u Ligi nacija te već dva u prve tri utakmice na Euru.

Gerard Moreno je pogodio stativu protiv Poljske, a Alvaru Morati je protiv Slovačke udarac obranio vratar. U posljednjoj pripremnoj utakmici Abelu Ruizu golman Litve obranio je udarac s bijele točke. U španjolske se redove uvukla nervoza zbog ove statistike, a u prilog joj ne ide ni podsjetnik na Euro iz 2016. Španjolskoj legendi, Sergiju Ramosu tada je penal obranio Danijel Subašić.

Što se vratara tiče, De Gea u dresu Manchester Uniteda, podsjetimo, u maratonu jedanaesteraca protiv Villarreala nije uspio obraniti nijedan od 11 penala u raspucavanju. Sve skupa, nije obranio čak 40 penala zaredom za klub i reprezentaciju!

De Geu je na golu Španjolske zamijenio Unai Simon. Vratar Athletica je do sada u seniorskoj karijeri, 18 puta imao priliku obraniti penal. To mu je pošlo za rukom četiri puta što donekle ulijeva nadu Španjolcima.

S druge strane, od Svijetskog prvenstva u Rusiji, Hrvatska je svojevrsni specijalist za jedanaesterce. Drugim riječima, Španjolci strepe od eventualnog scenarija gdje se pobjednik ne zna nakon 120 minuta igre…

Komentari

komentara

« Povratak