JE LI PIQUE U PRAVU? “Ovakvi penali nisu pošteni… Evo kako bi se trebali pucati!”

FOTO:

Italija je jučer nakon prave ludnice izbacila Španjolsku u polufinalu europskog prvenstva, a to je napravila tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Španjolci se baš nisu mirili s porazom jer smatraju kako su zaslužili slaviti tijekom regularnog dijela. Vjeruju kako su bili bolji na terenu ali Talijani su opet pokazali čvrstu obranu. Jedan od onih koji nije fan ovakvih jedanaesteraca je Gerard Pique, poznati bivši španjolski reprezentativac.

Pique je osvojio dva europska i jedan svjetski naslov s Furijom, čestitao je nasljednicima koji su s Eura ispali od Italije u polufinalu na penale, ali i upozorio da je ovakav sistem raspucavanja jedanaesteraca nepravedan.

“Nije slučajno da su tijekom velikih natjecanja koja su upravo u tijeku, Eura i Cope Americe, u sva četiri raspucavanja penala do sada pobijedile momčadi koje su prve pucale. Statistika pokazuje da one imaju više opcija. Na turniru kao što je ovaj to nije pošteno jer momčad koja penale izvodi kao druga kreće u raspucavanje hendikepirana” napisao je Pique na Twitteru.

Njegov status je postao viralan, s više desetaka tisuća reakcija. Pokrenuo je veliku raspravu, a Pique je u komentarima objasnio kako bi mijenjao način pucanja penala:

“Mislim da bi najbolji format i redoslijed bio ABBAABBAAB. Tako se momčadi izmjenjuju na način koji nije tako emocionalno težak za one koji promaše.”

Komentari

komentara

« Povratak