POTPUNO ZASLUŽENO: Evo tko je proglašen za najboljeg igrača turnira!

FOTO:

Debitirao je za AC Milan kao klinac od 16 godina, a za seniorsku vrstu Italije debitirao je godinu poslije. Sa 22 godine već ima gotovo 300 utakmica iza sebe i sinoć je proglašen za najboljeg igrača europskog prvenstva 2020. godine. On je Gianluigi Donnarumma!

U povijesti Eura samo dva puta smo imali priliku vidjeti da je vratar proglašen za najboljeg igrača turnira. Prvi kojem je to uspjelo je legendarni danski golman Peter Schmeichel koji je tu nagradu osvojio davne 1992. godine kada je Danska otišla do kraja. Podsjećamo, oni uopće nisu trebali biti na tom turniru ali su upali zbog suspenzije Jugoslavije.

Drugi kojem je to uspjelo je Gianluigi Donnarumma. A treba li uopće krenuti redom kako je Gigi junior došao do ove nagrade. U grupnoj fazi Italija nije primila ni jedan pogodak protiv Turske, Švicarske i Walesa. Sad već bivši vratar Milana prvi gol primio je tek u osmini finala protiv Austrije, i to u 114. minuti.

Nakon toga briljirao je protiv Belgije, a posebno će pamtiti obranu Alvaru Morati u polufinalu Eura kada je izbacio moćne Španjolce. Ovaj talijanski vratar sinoć je bio prava noćna mora za Engleze pa je tako proglašen junakom Italije.

Na završnoj ceremoniji nagradu za najboljeg igrača turnira uručio mu je glavni čovjek UEFA-e, Aleksandar Čeferin.

Inače, Gianluigi Donnarumma je praktički cijeli turnir odradio kao slobodni igrač jer mu je istekao ugovor s Milanom. No, u narednim danima trebao bi potpisati za novi klub, a prema posljednjim špekulacijama to će biti francuski PSG.

Komentari

komentara

« Povratak