MIRIŠE NA SPEKTAKL: Nećete vjerovati protiv koga Rijeka igra u Europi!

FOTO:

Danas su kompletirani uzvratni susreti prvog pretkola UEFA-inog novog natjecanja ‘Konferencijske lige, a to znači da je Rijeka i službeno doznala protivnika u drugom pretkolu.

Još ranije bilo je poznato kako će Hajduk odmjeriti snage protiv Tobola iz Kazahstana te kako će Osijek igrati protiv Pogon Szczecina iz Poljske. A ždrijeb koji se održao još u lipnju Rijeci je donio boljeg iz okršaja Santa Julija iz Andore i Gzira United sa Malte.

Malteški predstavnik je nakon drame i penala izbacio Sant Juliju s Andore. Prva utakmica je završila 0:0, Sant Julia je u uzvratu vodila od 21. minute golom Gomisa da bi Gzira produžetak izborila golom Mentza u 52. minuti. U produžecima nije bilo golova pa je Gzira tek slavila nakon jedanaesteraca.

Maltežani će se tako vratiti u Hrvatsku tri godine nakon što su kreirali najveću senzaciju u povijesti hrvatskoga klupskog nogometa. Gzira je u 1. pretkolu Europa lige igrala protiv Hajduka i u prvoj utakmici na Malti izgubila 2:0.

Hajduk je u uzvratu na Poljudu poveo 1:0 golom Jradija u 7. minuti da bi u šokantnom drugom poluvremenu Gzira zabila tri gola i izbacila Hajduk. Pobjedu 3:1 i prolazak Gziri donio je Hamed Kone u sedmoj minuti sudačke nadoknade.

Gzira će u prvoj utakmici 2. pretkola biti domaćin Rijeci, a uzvrat će se igrati na Rujevici tjedan dana kasnije.

Komentari

komentara

« Povratak