POZNATI HRVAT OTKRIVA: “Razlog Messijevog odlaska je samo jedan i već dugo se zna…”

FOTO:

Bivši poznati hrvatski nogometaš, Goran Vučević, sigurno je dobro upoznat sa situacijom oko Messijevog odlaska iz Barcelone. Naime, Goran je u 90-ima bio član Barcelone, a također je bio dugogodišnji skaut te pomoćnik bivšeg direktora Erica Abidala.

Ipak, Goran Vučević bio je uvjeren kako će Lionel Messi ostati u klubu ali dogodilo se suprotno:

“Ovo je veliko iznenađenje, bio sam uvjeren da će Barcelona danas objaviti kako produžuje ugovor s Leom Messijem i da on ostaje u klubu do kraja karijere. To je bilo najavljeno posljednjih dana i kroz medije. No dogodio se preokret i jako sam iznenađen”, govori bivši trener Hajduka za Index.hr pa nastavlja:

“Iako već dugo traje cijela priča o njegovom odlasku, vjerovao sam da će Messi ostati i da neće doći do ovoga. Kada smo zadnji put o tome razgovarali, prije nepunih godinu dana, bio je na pragu odlaska, poslao je i burofax kojim traži odlazak iz kluba. Taj dokument u Španjolskoj ima snagu dokumenta koji je ovjeren kod javnog bilježnika. Kaos u Barceloni, osim teške financijske situacije, bio je uzrokovan i lošom politikom bivšeg predsjednika Bartomeua. S dolaskom Laporte krenulo je nabolje, ali ipak nisu uspjeli zadržati Messija. Iznenađen sam i ne mogu ga zamisliti ni u jednom drugom klubu. Mislio sam da će ostati u Barceloni, on je dijete tog kluba iako je rođen u Argentini. Vjerovao sam da će tu i završiti svoju karijeru”, nastavlja u dahu Vučević te nas uvjerava da salary cap i stroga pravila o gornjoj granici plaća za igrače nisu ključni razlog za razlaz Messija i Barcelone.

“Ukupni dug kluba iznosi ukupno oko milijardu i 300 milijuna eura i točno je da Messija u ovom trenutku nije moguće registrirati, iako je pristao na smanjenje plaće. Morali su rezati još. Znamo kako je Messi izjavio da je spreman završiti karijeru u Barceloni ako mu klub omogući dovoljno jaku momčad koja će se boriti za najveće trofeje, Ligu prvaka i La ligu. Već dugo je nezadovoljan i očito je da osjeća kako pred kraj svoje karijere to ipak ne može napraviti s Barcelonom”, kaže nam Vučević.

Cijeli tekst možete pročitati OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak