MUNDO DEPORTIVO DONOSI: Real Madrid napušta La Ligu i priključuje se ovoj ligi!

FOTO:

U ovih tjedan dana vidjeli smo zaista nevjerojatne događaje u nogometnom svijetu. Leo Messi je nakon čak 20 godina napustio Barcelonu, a čini se kako bi Real Madrid sada mogao otići iz španjolske La Lige, tvrdi to Mundo Deportivo.

Prije četiri godine špekuliralo se kako će Barcelona napustiti La Ligu ukoliko Katalonija stekne neovisnost. Tada se pričalo kako će se Barca priključiti francuskoj Ligue 1, ali od toga nema ništa. A sada imamo potpuno drugačiju priču.

Katalonski Mundo Deportivo piše kako se Florentino Perez, nezadovoljan načinom na koji Javier Tebas vodi Španjolski nogometni savez, njegovim protivljenjem Super ligi te dogovoru s američkim fondom koji na štetu Reala i Barcelone uzima veliki dio novaca od televizijskih prava, traži način kako da napusti La Ligu i Real Madrid te da ga usmjeri prema – Premier Ligi, Serie A ili Bundesligi. Zanimljivo, francuska Ligue 1 se ne spominje tvrdi isti izvor.

Perez navodno najviše želi u Premier ligu, no pojavljuje se problem ‘Brexita’, odnosno činjenice da Velika Britanija više nije članica Europske unije.

Pokušaj najvećih europskih klubova da oforme Super ligu bio je, očito, tek prvi u nizu pokušaja velikana da se oformi jedinstveno natjecanje u kojem će igrati isključivo bogati.

Komentari

komentara

« Povratak