JAVIO SE DALIĆ: Evo zašto na popisu nema Petkovića i Rebića! Također otkrio sjajnu vijest za navijače…

FOTO:

Zlatko Dalić ipak je ostao na kormilu reprezentacije iako se šuškalo kako bi mogao napustiti izborničko mjesto. Svjetski doprvak iz 2018. godine danas je objavio popis igrača za nastavak kvalifikacija za SP 2022. godine koje će se igrati u dalekom Kataru.

Izbornik je iznenadio veliki dio javnosti svojim popisom. Prije svega, izborom napadača. Umjesto Ante Rebića, koji očekivano nije na popisu, izbornik je ‘na led’ stavio i Brunu Petkovića, koji očito nije zadovoljio svojim nastupima na EURU. Na popisu je zato, očekivano, Marko Livaja. Svoj izbor Dalić je dodatno obrazložio u razgovoru za Gol.hr.

”Pred nama su tri teške utakmice i najteži dio kvalifikacija, moramo biti pravi, ovo je popis za kojeg ja mislim da je kvalitetan, svi se moramo resetirati, ovo je novi ciklus s novim snagama. Moja je odluka i moj izbor napadača, Budimir i Čolak, iza toga ja stojim, to ne znači da Petković i drugi način neće biti na popisu u idućem ciklusu, puno sam razmišljao i odlučio, nitko nije otpisan, ako igrači svojom formom zasluže, vrata su im otvorena. Ovaj popis može ispuniti ono što mi želimo”, istaknuo je Dalić te objasnio kako je došlo do poziva Borni Sosi.

”Ja sam pričao s Bornom Sosom, napravio je jednu grešku, imao težak period. Shvatio je svoju grešku i ispričao se, vraća se u hrvatsku reprezentaciju, jako kvalitetno igra, shvatio je svoju grešku i mislim da mu je mjesto u hrvatskoj reprezentaciji. Mlad je čovjek i zaslužio je šansu ako je on svoju grešku uočio”, prokomentirao je Dalić i najavio zahtjevne ispite Vatrenih.

Dalić je objasnio i kakva je situacija s tri nova imena koja dolaze iz Bundeslige…

“Pojavilo se nekoliko mladih igrača koji su u dijaspori i imaju dvojno državljanstvo. Mi moramo sve napraviti da oni igraju za nas. Tu mislim na Stanišića, Sučića i Pašalića u Dortmundu. Poduzeli smo korake oko toga, vjerujem i koliko znam izabrali su Hrvatsku. Stanišić je počeo u Bayernu, odigrao je tek jednu utakmicu, ali ako nastavit u takvom ritmu, sigurno je zanimljiv A reprezentaciji, Sučić je dobio pretpoziv i oba će biti na popisu mlade reprezentacije. Treba samo skupiti hrabrosti i dati im šansu, vjerujem da će izabrati Hrvatsku, to ćemo već ovaj tjedan riješiti”, rekao je Dalić u dnevniku Nove TV.

Komentari

komentara

« Povratak