OVO SE NEĆE SVIDJETI GAZDI: Angelo Henriquez kritizirao stanje u Dinamu, a pohvalio Rijeku!

FOTO:

Angelo Henriquez stigao je u Dinamo kao veliko pojačanje. Prvo je bio na posudbi iz Manchester Uniteda, a onda su Modri s razlogom otkupili njegov ugovor.

Gdje je nestao čovjek?

Razlog za otkup ugovora bio je jednostavan.  Henriquez je blistao u sezoni 2014./15. Zabio je čak 20 pogodaka u HNL-u, a ispred njega bio je samo Andrej Kramarić. U Kupu je zabio čak 6 golova u 6 utakmica, a u Europi je dodao još 3 pogotka. Čileanac je zabio gotovo 30 golova u debitanskoj sezoni.

I onda su mnogi savjetovali da napadač jednostavno mora ostati u Zagrebu. Dokazao je kako će Dinamo u idućim sezonama imati top igrača u napadu. Ipak, to se nije dogodilo i kao da je sve krenulo nizbrdo za danas 23-godišnjeg nogometaša…

Henriquez je dao veliki intervju za španjolski radio Marcador Internacional u kojem je pričao o Dinamu, Manchester Unitedu, čileanskoj reprezentaciji…

“Kako sam stigao u Dinamo? Znao sam za njih zbog Lige prvaka. Osjetio sam kako u Unitedu neću dobivati previše prilike pa sam morao otići. Agent je tražio klub u kojem ću redovito igrati, a pod tim mislim na prvenstvo i Ligu prvaka ili Europsku ligu”, prisjeća se Angelo pa nastavlja:

“Prva sezona je bila iz snova. Zabijao sam kao lud i malo je nedostajalo da budem najbolji strijelac prvenstva. Klub je odlučio otkupiti moj ugovor i zato sam ostao. Prije je Dinamo imao bolje igrače koji danas igraju u top klubovima. To su Eduardo, Pjaca, Brozović… onda je bilo lakše igrati i redovito smo pobjeđivali”.

Novinari su ga upitali kako se osjeća u najvećem HR klubu: “Ovdje su veliki problemi gazde i navijača, pa stadion nikada nije pun. Ali naviknuo sam na to u Universidad de Chileu. No ja moram biti profesionalan i respektirati veličinu kluba.  Nije ista stvar igrati u Europi i u HNLu. Mi ovdje redovito napadamo, dok je u Europi druga priča”.

Dinamo bi ove sezone mogao izgubiti naslov prvaka, što mnoge u inozemstvu jako čudi…
“U teškoj smo poziciji, više ništa ne ovisi o nama. Moramo pobjeđivati svoje utakmice, te tražiti neki kiks Rijeke koja ove sezone igra jako dobro. Ma Rijeka već tri godine radi odličan posao i sada to sve dolazi na naplatu. Mi smo imali tešku sezonu, promijenili tri trenera, izgubili neke jako važne igrače. No, sada se vraćamo na pravi put.”

Angelo je 2015. godine osvojio Copa Americu: “Osvajanje Copa Americe je nešto neopisivo, daleko najbolji osjećaj u mom životu. Svi znamo o kakvom se natjecanju radi, to iskustvo je teško opisati riječima. U finalu smo igrali protiv Argentine koja ima najbolje igrače na svijetu. Čile danas ima sjajnu generaciju igrača koja se može nositi sa svakime. Tako je mogla i protiv Messija, Agüera i ostalih veličina. Ponosan sam što sam bio dio te uspješne reprezentativne priče.”

Komentari

komentara

« Povratak