TALIJANSKI KLUB TUŽIO ZVEZDU: FIFA presudila i sada srpski klub mora platiti 750 tisuća eura!

FOTO:

Srpski mediji pišu kako je najtrofejniji srpski klub izgubio spor te sada mora platiti oko 750 tisuća eura. Crvena Zvezda je pokušala „preveslati“ Fiorentinu…

Duple uplate

Kako pišu srpski mediji, talijanska Fiorentina dobila je sudsku parnicu protiv Crvene Zvezde. Naime, klub iz Firence tužio je najtrofejniji srpski klub zbog transfera koji se dogodio još 2019. godine. Fiorentina je tad od Zvezde kupila lijevog beka Aleksu Terzića za otprilike 1.7 milijuna eura.

Srpski je klub pri tome tražio da Talijani novac ne uplaćuju na njen račun, nego na račun jedne njemačke banke. Fiorentina je tako napravila s prvom ratom, no druga je ipak završila na Zvezdinom računu. Srbi su tad zamolili da se taj isti iznos (oko 600 tisuća eura) ponovno uplatiti i na račun njemačke banke, a da će oni vratiti Talijanima novac koji je završio na njihovom računu. Fiorentina je ponovno uplatila, no Zvezda se nije držala dogovora te je zadržala i uplatu s računa banke, a i onu sa svog računa.

Očekivano, prevarena Fiorentina je pokrenula tužbu pred arbitražnim FIFA-inom sudom. Kako je danas objavljeno, sudac Johan Van Gaalen donio je presudu prema kojoj srpski klub mora Fiorentini vratiti ratu od 600 tisuća eura. No to nije sve, Zvezda je sada dužna i iznos penala od 119 tisuća eura te zateznu kamatu od travnja ove godine do dana uplate. Sve skupa oko 750 tisuća eura.

Spomenimo i kako je Terzić u Violama odigrao samo dvije utakmice. Prošlu sezonu je igrap na posudbi u Empoliju.

Komentari

komentara

« Povratak