NAKON OBJAVE POPISA ZA LISTOPAD: Dalić prokomentirao zašto su neki pozvani u reprezentaciju, a neki ne…

FOTO:

Danas je objavljen popis igrača koje je izbornik Zlatko Dalić odabrao za listopadski dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Dalić objasnio kriterije

Danas je objavljen popis igrača s kojima izbornik Zlatko Dalić kreće u pohod na nove bodove za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, iduće godine. Protivnici su nam Cipar i Slovačka, a izbornik je pozvao 24 igrača.

Na Dalićevu novom popisu ima nekoliko promjena u odnosu na onaj prošli iz rujna. Dobra je vijest kako će se momčadi priključiti kapetan Luka Modrić, koji je prošlu akciju propustio zbog ozljede. Ni na ovom popisu nema Ante Rebića, usprkos sjajnim partijama u dresu Milana. Podsjetimo, on se javno sukobio s izbornikom nakon Europskog prvenstva i otad nije ni dobio poziv među Vatrene. Ponovno je izostavljen i Bruno Petković…

Nakon današnje objave popisa, javio se i sam Dalić te ovim riječima prokomentirao kriterije izbora reprezentativaca:

„Izbor igrača je izbor stožera i mene i mi iza njega u potpunosti stojimo i za njega odgovaramo. Tako smo procijenili, to je moja odluka. Vjerujem tim igračima, vjerujem da mogu napraviti rezultat i odgovoriti zahtjevima koji su bili. U reprezentaciju se ulazi dobrim igrama i ponašanjem, a tako će biti i dalje.”

„U rujnu smo odigrali dobro, sad to moramo ponoviti. Moramo igrati s puno energije i motiva i ostvariti dobar rezultat. Očekujem šest bodova, to je naš plan i cilj“, zaključio je Dalić.

Komentari

komentara

« Povratak