REALNA NAJAVA ILI NOVA BAJKA? Evo što je najavio novi trener Hajduka!

FOTO:

Hrvatski prvoligaš danas poslije podne objavio je novog trenra i to će biti litavski strateg Valdas Dambrauskas koji je nedavno vodio bugarski Ludogorec.

S njim su došla i dvojica pomoćnika, 47-godišnji Marius Skinderis i 36-godišnji Justinas Gasiunas. Dambrauskas je na engleskom jeziku objasnio kako je došao u Hajduk zbog veličine kluba te najavio da će klub u budućnosti igrati u Ligi prvaka.

Dambrauskas je novinare pozdravio na hrvatskom jeziku. “Dobra večer”, započeo je novi Hajdukov trener pa nastavio na engleskom jeziku:

“Veselim se što sam opet u Hrvatskoj, pogotovo u Splitu. Hajduk je jako poznat, ne samo na Balkanu već i u Europi, zbog svoje povijesti, navijača. Privilegija je biti dio ovog kluba i ove obitelji. Odsad je ovo moja obitelj i nastojat ću dati sve od sebe da Hajduk ispuni svoje ciljeve, budućnost. Uvijek nastojim pratiti bivše klubove i ligu. Hajduk je doveo neke nove igrače, neke znam otprije. Nisam nikad trenirao klub koji se nije borio za trofeje, a Hajduk je još u igri za sve trofeje. Kada govorimo o hrvatskom nogometu, znamo što navijači žele; vidjeti i domaće igrače u ekipi. Mogu reći da svaki igrač kod mene ima priliku.”

Potom se osvrnuo na ambicije:

“Ovaj klub zaslužuje biti u Europi. Imamo tri natjecanja i Hajduk mora biti tamo. To je naš zadatak i moramo ga ispuniti. Ne obećajem ništa, ali u budućnosti ćemo vidjeti Hajduk u Ligi prvaka. Ne znam koliko brzo, ali ovdje smo kako bi radili na tome. Odabrao sam Hajduk zbog Hajduka. Znamo što znači za Hrvatsku i Dalmaciju. Ovo je najveći klub koji može biti u Europi po strasti i imenu. Ne tražim lagan posao, uspjeh s Hajdukom stvarno znači nešto. Kad imate ovakav izazov, onda morate imati ljude koji vas podržavaju. Vjerujem da ljudi u Hajduku to imaju. Nema to danas puno klubova, mislim da ovdje već u startu imamo dobru situaciju”, rekao je Dambrauskas pa zaključio:

Komentari

komentara

« Povratak