GUARDIOLA IMA ODRIJEŠENE RUKE: Manchester City doveo sjajnog vratara za čak 40 milijuna eura!

FOTO:

Prijelazni rok službeno još nije ni započeo, a Pep Guardiola ima veliki osmijeh na licu. Naime, Manchester City kupio je Edersona Moraesa iz Benfice.

Rekordni transfer

Pep i njegov City već su obavili drugi transfer iako je tek početak lipnja. Nakon što su iz Monaca kupili sjajnog Bernarda Silvu, sada je bilo vrijeme da srede probleme na vratima.

Upražnjeno mjesto zauzet će Ederson Moraes! Guardiola je odlučio isplatiti Benfici rekordnih 35 milijuna funti što znači da je njegov transfer srušio onaj od Buffona kad je legendarni talijanski vratar 2001. godine iz Parme prešao u Juventus za 2.5 milijuna manje.

23-godišnji Brazilac član je Benfice od 2009. godine kad je kao 16-godišnjak stigao iz Sao Paula. Odrađivao je vrlo solidne sezone u niželigašu Ribeiraou, a zatim je branio čak tri godine u Rio Aveu, koji je standardni prvoligaš u Portugalu. Odlične partije nisu prošle nezapažene, pa je sjajni Brazilac vrlo brzo dobio priliku u Benfici. Tu priliku je itekako iskoristio jer danas je jedan od najboljih vratara na svijetu, a to mu je donijelo transfer u Manchester City.

Dodajmo kako Guardiola ne misli stati s ovim transferima već će sigurno još više otvoriti novčanik kako bi osnažio City u borbi za Premiership. Isto tako, City radi i na čišćenju svlačionice. Klub je napustio Enes Unal, koji je otišao u Villarreal za 12 milijuna funti. U City je stigao iz Bursaspora 2015. godine, a ‘Građani’ su dali samo 2 milijuna za njega pa je to ispao kao dobar posao s obzirom da Turčin nije odigrao ni minute za City…

Komentari

komentara

« Povratak