STRAHONJA JE SVE REKAO: “Ne znam kako VAR soba…”

FOTO:

Lokomotiva i Hajduk su u jednoj od najuzbudljivijih utakmica sezone odigrali 3:3 u 19. kolu HNL-a, a nju su obilježile i neke sporne situacije, koje je u emisiji Stadion na HRT-u komentirao sudački ekspert Marijo Strahonja.

Domaćini su poveli autogolom Eleza u 11. minuti, da bi Hajduk izjednačio u 33. krasnim golom Livaje. Marić je u 63. vratio domaćine u vodstvo, a onda je u infarktnoj završnici Jan Mlakar golovima u 77. i 81. minuti potpuno okrenuo rezultat, prije nego što je Katić u 86. zabio još jedan autogol za 3:3.

U sudačkoj nadoknadi je Stipe Biuk ušao u šesnaesterac u duelu s Cipetićem, koji je ispred njega rukom odnio loptu. Igrači Hajduka tražili su penal, ali je sudac Tihomir Pejin nakon kratke konzultacije s VAR sobom pustio da se nastavi igra.

“Nažalost, Pejin nije dobro sudio. Bilo je nekoliko situacija neujednačenog kriterija prilikom dodjeljivanja žutog kartona, na kraju i nedosuđeni penal, gdje s VAR sobom nije dobro funkcionirao kao tim. Nije dobro sudio. Pejin je kod nedosuđenog penala gledao kontakt i nije vidio ruku, što se vidjelo po govoru tijela, gdje on pokazuje Biuku da se podigne gore. Kontakt i nije za kazneni udarac. Međutim, imali smo igranje rukom koje je kažnjivo. Pošto je Pejin bio fokusiran na kontakt, on je VAR sobi dao signal što je vidio, to sam iščitao iz ove situacije. VAR soba nije detaljno pogledala situaciju. VAR soba je vidjela da nije prekršaj, ali nije vidjela igranje rukom. Ovo se pregledavalo samo 20 sekundi jer je VAR soba samo gledala radi li se o kontaktu. Prekratka kontrola. To je neshvatljivo. Već četiri kola imamo propuste s VAR-om. Nemam odgovor zašto nisu koristili VAR”, rekao je Strahonja.

On je prokomentirao i situaciju kod trećeg gola Lokomotive, jer su se iz Hajduka kasnije žalili da je aut pogrešno izveden.

“Aut je ispravno izveden. Obje noge bile su na tlu. Jedna na liniji, druga izvan linije. Tu nema nikakve dileme”, objasnio je Strahonja.

Komentari

komentara

« Povratak